Koh Tao i Thailand<br />
Foto: Morten Holbein Foto: Morten Holbein
Koh Tao i Thailand
Foto: Morten Holbein Foto: Morten HolbeinVis mer

Vannlek i Thailand

De første vinnerbildene er kåret og aller best denne uken er vannsprutende moro fra en kveldsstrand i Thailand.

Første vinner i DinSide Reises fotokonkurranse er kåret. Det er 24 år gamle Morten Holbein fra Tjodalyng som er mester bak dette actionfylte bildet, og han forteller følgende:

"Bildet er tatt på Koh Tao i oktober 1999. Livet er perfekt når en kan leke å ha det gøy i solnedgangen og vannet holder 32 grader. Senere på kvelden lå vi i vannkanten og så på verdens klareste stjernehimmel mens en thailender lå i en hengekøye på stranda og spilte gitar og sang."

Feriefølelse i et nøtteskall

For juryen var det ganske enkelt denne runden. Vinnerbildet har Morten Holbein tatt under sin ryggsekkferie i Asia før jul. Bildet beskriver feriefølelsen i et nøtteskall. Det er fartsfylt, har gode farger og forteller deg akkurat hva som skjer der og da. Når komposisjon og kvalitet i tillegg er så bra er det bare å gratulere Holbein som vinner av første runde med vel utført fotografering.

Undervannskamera og billett videre

Nicolay på Sifnos
Foto: Jo Krogh Foto: Jo Krogh
Nicolay på Sifnos
Foto: Jo Krogh Foto: Jo Krogh Vis mer

De tre beste bildene kan du se i stort format ved å benytte linkene i boksen til høyre. Konkurransen kan du lese mer om 12189>her. Dette er første av i alt ni runder med vinnerkåringer der den beste får et engangs undervannskamera i premie. De beste fra hver runde blir med i konkurransen om et nytt digitalkamera. Den endelige avgjørelsen faller i september, så du har fortsatt full mulighet til å få med dine bidrag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sifnos og Egypt

Vi har også plukket ut to andre bilder som blir med videre i konkurransen, selv om det ikke blir premier i denne omgang. Andreplass går til et nydelig ferieportrett sendt inn av Jo Krogh fra Oslo. Bildet viser unge Nicolay på den greske øya Sifnos. Flotte farger der det gule gir sol og varme uten at vi skimter verken blå himmel eller solen selv. Lyssettingen er god uten skarpe og forstyrrende skygger. Et fint barnebilde der du får umiddelbar øyekontakt med den portretterte, unge Nicolay.

Røykende taxisjåfører
Foto: Rune Kippervik Foto: Rune Kippervik
Røykende taxisjåfører
Foto: Rune Kippervik Foto: Rune Kippervik Vis mer

Siste fotograf ut i denne runden er Rune Kippervik som gir oss et glimrende innblikk i egyptisk hverdagsliv. Her har fotografen tatt de egyptiske taxisjåførene på kornet i røykepausen. Igjen et velkomponert bilde der verken armer, hoder eller bein er brutalt klippet bort av brutal linseføring. Både fremmed og eksotisk, men du ser likevel umiddelbart at dette er vanlige menneskers dagligliv. Et godt reportasjebilde.