Valderrama - mer enn golf!

Når Europas 60 beste golfspillere møtes i Sør-Spania for å konkurrere om prestisje og fem millioner kroner, er det også åpent for Hvermannsen å delta.>> BILDESERIE: Luksus og avslapping med og uten jetsetterneTekst og foto: Vibeke Montero

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Bil på golfbanen? Nei, her er rundkjøringene laget så de likner golfbaner. Foto: Vibeke Montero
Bil på golfbanen? Nei, her er rundkjøringene laget så de likner golfbaner. Foto: Vibeke Montero Vis mer


Den siste helgen i oktober (27. til 30. oktober) snus Costa del Sol (også populært kalt Costa del Golf) på hodet. Den internasjonale fiffen og golfinteresserte fra hele Europa valfarter til Valderrama. Det handler om presisjon, solskinn og en smak av luksus.

Luksus og jet-set i Sotogrande

Valderrama ligger tilknyttet det enorme og særdeles fasjonable boligområdet Sotogrande. Her har fiffen feriert og bosatt seg og skapt sin egen lille boble av velstand og velvære. De bor i pastellfargede palass, kler seg i Gucci og Dior og driver stort sett med det vi andre verken har tid eller midler til å tenke på engang.

De kommer til å være godt representerte på Volvo Masters, og kan være et underholdende skue, i hvert fall for en weekend. Vil man smake på luksusen Sotogrande tilbyr, kan man kjøre ned til Puerto Sotogrande, ta en G&T på KE kafé mens sola tar farvel og luksusyachtene i havna tenner lanternene.

Delta selv for en rimelig penge

Det er briten Ian Poulter som skal forsvare tittelen fra i fjor. Det er fortsatt mulig å hive seg rundt å få tak i billetter eller en god pakkeløsning. www.golfinspain.com tilbyr overraskende gode pakker med tre overnattinger på fem stjerners hotell, halvpensjon, ett inngangspass til hotellets state of the art spa, samt to weekendpass til golfturneringen for bare 460 euro per person. De har også rimeligere alternativer.

Fram med kølla!

Samme nettsted har også et unikt tilbud til alle de med en Tiger Woods i magen. I dagene etter turneringen (1. – 7. november) kan man slippe til på Valderramas finmanikyrte greens mot en greenfee på 290 euro. Andre praktfulle golfbaner i umiddelbar nærhet er San Roque Club og Alcaidesa Links (greenfee 65 euro), som begge byr på vakker middelhavsutsikt og perfekte forhold.

Deilig, spansk hverdagsliv

Ønsker man seg noe hakket mer jordnært, som for eksempel hverdagsliv og en uformell tapasbar, ligger de små byene Pueblo Nuevo, San Enrique og Guadiaro fem minutters kjøring fra Valderrama. Her er spanjolene fortsatt i klart flertall, og vil man ha tak i noe, kommer et par spanske gloser godt med.

Pueblo Nuevo har siden Sotograndes oppstart på 70-tallet blitt stedet hvor sosieteten blander seg med Hvermannsen. Den bittelille byen rommer fem, seks spisesteder, en håndfull uformelle tapasbarer, samt et utvalg butikker, slakterier, frisører, osv. Vi anbefaler frokost på Moncayo – rimelig og raust, og middag på El Relingue – argentisk grill på sitt aller beste!

I Pueblo Nuevo de Guadiaro kan du bo rimelig og godt på Hostal Drago – telefon +34 956 794 320.

>> BILDESERIE: Luksus og avslapping med og uten jetsetterne

Torreguadiaro er en liten landsby ti minutter fra golfbanen. Foto: Vibeke Montero
Torreguadiaro er en liten landsby ti minutter fra golfbanen. Foto: Vibeke Montero Vis mer


>> Klikk her for flere Spania-artikler

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!