Vaksinen som kan stoppe fugleinfluensaen

Det finnes en vaksine som kan hjelpe til å begrense fugleinfluensaen, men dessverre er den foreløpig bare for fugler, og ikke for deg og meg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Det finnes en vaksine mot fugleinfluensaen, men den er for fugler, ikke for deg.
Det finnes en vaksine mot fugleinfluensaen, men den er for fugler, ikke for deg. Vis mer


En av veterinærene i Hongkongs landbruksdepartement tror en eksisterende vaksine kan hjelpe i den internasjonale kampen mot fugleinfluensaen, melder NTB.

- Vaksinen har vært igjennom tester både i Hongkong og i utlandet og har vist seg å gi beskyttelse mot flere varianter av fugleviruset H5, opplyser Trevor Ellis på myndighetenes nettsider.

I følge Ellis er viruset som nå herjer regionen annerledes enn da fugleinfluensaviruset først ble oppdaget for seks år siden.

– Men vaksinen dekker et bredt spekter av forskjellige H5-virus som er funnet i Asia, USA, Mexico og Europa de siste 40 årene, sier veterinæren.

Vaksinen er rettet mot en annen type av fugleviruset, H5N2, og gir 80 prosent beskyttelse i en fugleflokk, noe som er tilstrekkelig til å beskytte flokken mot H5N1-virus fra ville fugler, ifølge Ellis. Han understreker imidlertid at vaksinen ikke er noe universalmiddel som alene kan gjøre slutt på epidemien.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!