Foto: Stine Okkelmo
Foto: Stine OkkelmoVis mer

Vakrest i Norge

Om ikke aller vakrest, er Flåmsdalen er i hvert fall en av de vakreste dalene vi har.

DinSide Reise presenterer hver uke et bilde som vekker reiselysten.

Bildet vil være aktuelt for årstiden, vise en spesiell reiseopplevelse, gi en historie, eller simpelthen vekke gode reisevibber. Har du et bilde du gjerne vil vise frem? Send det og en beskrivelse av hvor og når det er tatt til reise@dinside.no.

Herlig på norgesferie

Ukens reisebilde ble tatt på en solfylt dag i slutten av juni i Flåmsdalen. Jeg og en venninne hadde leid sykler av turistkontoret, tatt Flåmsbana opp fra Flåm til Myrdal, akket og ojet oss over den flotte naturen, gått ut og sett på Kjosfossen og hørt huldra synge, hoppet av på Myrdal, og begynt å sykle ned igjen.

I bunnen av de bratte hårnålssvingene som tar deg fra Myrdal og ned i dalen, brettet det flotte kulturlandskapet seg ut. Fra fjellsidene veltet fossene nedover, gresset var irrgrønt, og geitene som hørte til setrene i dalen brekte ekstra høyt og klart. Turen kunne bare ikke blitt bedre.

Har du lyst til å feriere i Norge i sommer, er en tur med Flåmsbana absolutt å anbefale. Det er særlig fint i slutten av juni og i juli. I august kommer det aller flest utenlandske turister, så hvis du ikke føler for å dele togkupeen med tyskere og amerikanere, reiser du før.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les DinSides reisereportasje med flere bilder og video her: Norges vakreste dal

 Foto: Stine Okkelmo
Foto: Stine Okkelmo Vis mer


 Foto: Stine Okkelmo
Foto: Stine Okkelmo Vis mer