Mmmm: Med brunost, syltetøy, rømme, sukker eller uten? Vaffelen er og blir en stor slager blant nordmenn. Foto: Colourbox
Mmmm: Med brunost, syltetøy, rømme, sukker eller uten? Vaffelen er og blir en stor slager blant nordmenn. Foto: ColourboxVis mer

Vafler er den nye fastfooden

Glem pølser og hamburgere. Vaffel er det nye bensinstasjon-måltidet.

Bensinstasjonmaten er stadig i endring. For et par uker siden lanserte Statoil havregrøt som nytt frokosttilbud på alle stasjonene sine.

Lenge har det vært pølser, boller og hamburgere som har vært mest vanlig å stappe i seg langs veiene i Norge. Men nå møter de nok en trussel, nemlig den gode, gamle og tradisjonelle vaffelen.

På jakt etter nytt vaffeljern? Dette bør du kjøpe

Ferdigvafler har tatt av

I over at år har reisende kunne spise vafler på Esso-stasjoner, noe som har vist seg å være et lurt trekk.

– De har slått veldig godt an over hele landet. Salget har økt måned for måned siden vi lanserte tilbudet for et års tid siden, sier Stine Solheim, leder for butikkavdelingen i Esso Norge, til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

Hva spiser du helst på bensinstasjonen? (Avsluttet)
Pølse(33%) 562
Hamburger(19%) 314
Bolle(17%) 283
Baguett(16%) 273
Vaffel(13%) 219
Pizza(2%) 31
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Nortura kan fortelle at forbruket av ferdigvafler nesten har blitt femdoblet de siste ti årene. Årlig leverer bedriften fire millioner plater, blant annet til kiosker som Narvesen, 7-Eleven og andre spisesteder.

– Vaffelpressa går døgnet rundt. Blant annet leverer vi nå til alle Esso-stasjoner i Norge. Det er også mange bedriftskantiner som har satt vafler på menyen, sier Thomas Lagarhus, fabrikksjef på Nortura eggprodukter, i pressemeldingen.

Fjorårets hippeste julegave? Slik gikk det da DinSide testet Moods vaffeljern

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spiser vafler hver tredje uke

I gjennomsnitt spiser nordmenn vafler hver tredje uke i gjennomsnitt, og det er, ikke overraskende, de eldste som er ivrigst. Det viser tall fra MatPrat.

Men visste du at de som spiser vaffel på Esso kan deles inn i to kategorier?

– Omtrent halvparten av kundene foretrekker syltetøy på vaffelen. Den andre halvparten vil ha brunost. Og så finnes det en mindre, men entusiastisk gruppe som vil ha rømme til, avslører Solheim.

Er du enig? Dette spiser vi helst på farten