Værsyk? Dra til Middelhavet!

Store deler av landet sliter med regnbyger og plagsomt variert sommervær - og enkelte steder tusler misfornøyde arbeidstakere tilbake på jobb i påvente av bedre ferietemperatur. Men løsningen er snublende nær - vi har sjekket hvordan du billigst mulig kommer deg til varmen ved Middelhavet.

Frankrike har et langt mer stabilt ferieklima enn Norge. Herfra Villefranche.
Frankrike har et langt mer stabilt ferieklima enn Norge. Herfra Villefranche. Vis mer

Værsyk? Dra til Middelhavet!

 1. Til Middelhavet fra 1.809 kroner!


Ikke greit å være norsk og ha fri i fellesferien. Alt for ofte drønner regnet ned over sollengtende hoder, og det er ikke rart vi drømmer om varmere strøk. Derfor har vi med ukens pristest kun et mål for øyet - å komme oss til Middelhavet for minst mulig penger. For det er heldigvis ikke umulig, selv om det er mange som har ferie nå.

Ta surferunden

Det viktigste tipset for den som vil på tur fort, er å ta nettet i bruk. En leterunde må til for å finne de beste prisene, og det holder ikke bare å se på selskapenes "annonserte" lavpriser - enten du nå har sett dem i aviser eller på selskapenes nettsider. Annonserte priser er bare startpriser, og i fellesferien kan du skyte ganske mange hvite piler etter så billige billetter.

Men det trenger heller ikke koste en formue å finne sola nå, og fremfor alt: Det er ledige seter til riktig mange spennende destinasjoner. Om noen roper utsolgt nå, skal du bare rope HAH! tilbake - det er alltid plass å finne for den som er fleksibel.

 • Her er de billigste reisene til Middelhavet nå.

 • Ikke glem charterselskapene

  Flyselskapene er en ting. Det finnes gode direkteruter til varme Middelhavsdestinasjoner hos flere selskaper. Men glem heller ikke charteroperatørene. Selskapene selger restplasser helt frem til avgang, og den som følger med kan bli belønnet med både reise og hotell til lav pris.

 • Restplasser fra charterselskapene finner du her.
 • Let deg frem i prislistene på nett.
  Let deg frem i prislistene på nett. Vis mer


  I vårt søk finner vi for eksempel reiser til Frankrike, Hellas og Tyrkia for mellom 2.700 og 4.000 kroner. De billigste er kun flyreiser, mens flere i priskategorien 3.500 til 4.000 kroner er reise med hotell inkludert.

  Hotell

  Reiser du med rutefly eller får billetter hos charterflyene, må du organisere bosted på egen hånd. Nettet flommer over av hotelltilbud, så det er bare å grave seg ned. Enkelte charterselskaper har også åpnet for at du kan bestille kun hotell hos dem. Sjekk for eksempel Saga Solreiser.

  Vil du heller snakke med noen direkte, går det også an å bestille over telefon. Reisehåndbøker har gjerne anbefalinger med telefonnumre, og store hotellkjeder som finnes i flere land tar imot bestillinger sentralt. Kanskje har du gjennom jobb eller medlemsskap i ulike foreninger tilgang til gode priser på hotellene?

  Fordelen med å reise til Sør-Europa i juli, er at de store folkemassene ikke har ferie før i august. Så det bør absolutt gå greit å skaffe seg et krypinn selv på populære feriesteder.

  Flere tips om hvordan du ordner din egen drømmeferie får du her:

 • Slik blir du ditt eget reisebyrå

 • Ekstern lenke:
  Sjekk også tjenesten Tripadvisor, der privatpersoner legger inn sine egne anbefalinger og vurderinger av hotell.

 • Her er de billigste reisene til Middelhavet nå.