Vær selektiv med tatovereren

Foto:Getty Images/All Over Press
Foto:Getty Images/All Over Press Vis mer


Selv om alle tatoveringer kan ha sin symbolikk, finnes nok de som går rundt med navnet på ekskjæresten på overarmen eller en blass kanin på rumpa. Kanskje som et resultat av et spontant fylleforslag klokken 04.00 en solfylt Ibiza-morgen. For noen er det kanskje mer aktuelt med en tatovering av et litt mindre harry kaliber og av mer langvarig interesse.

Hvordan velge rette tatoverer
Flere av oss har nok også hatt ideen om å ta en tatovering når vi er på reisefot, selv om vi kanskje ikke gikk under nåla fordi vi følte oss usikre på den smilende tyrkeren med dollar i gliset.
Så hva bør vi egentlig være oppmerksomme på før vi hopper i tatoveringsstolen på ferieturen? Tatoveringseksperten Thomas Brudvik forklarer:

Foto:Getty Images/All Over Press
Foto:Getty Images/All Over Press Vis mer


- Jeg treffer mange som kommer hjem med tatoveringer de er overlykkelig med, men av og til kommer også de som har vært utsatt for en dårlig utført jobb. Mitt råd er først og fremst å være selektiv i valg av studio. Prat med menneskene først, og legg merke til om de lytter til deg.
Se på bildene deres og legg merke til om strekene i tatoveringene de har utført er nøyaktige, og om skyggeleggingen er bra. Styr unna de som ligger midt i en turistgate og prøver å tiltrekke seg så mye folk som mulig, her blir ofte jobben gjort fort og unøyaktig.

- Hygienen er også viktig. Pass på at tatovererne bruker plastikkhåndklær og at alle overflatene i studioet er vaskbare. Gulvene må også være rene, sier Thomas.

Bo Kristensen har drevet med tatoveringer i 30 år, og jobber på Body Art i Oslo.
Han kan fortelle at de fleste som er misfornøyde etter å ha tatt tatovering i utlandet, har mye seg selv å takke.

Foto:Getty Images/All Over Press
Foto:Getty Images/All Over Press Vis mer


- Noe av det dummeste du kan gjøre de første ukene etter å ha tatovert deg, er å bade i klorvann. Mange som er i Syden og tatoverer seg, klarer ikke å la være å hoppe i bassenget etterpå. Gjør man dette, forsvinner fargen i tatoveringen mye fortere. Du skal også være så lite som mulig i solen de to første ukene etter at du har blitt tatovert. Er du i solen, må du i minste fall dekke tegningen med sterk solkrem hele tiden, sier den erfarne tatovereren.

BILDESPESIAL: Tatoveringer fra verdens hjørner