Vær riktig skodd verden rundt

Å velge riktig fremkomstmiddel på riktig sted er en kunst - og gjør halve turen. Hvorfor ta et upersonlig tog gjennom England, når du kan kose deg i en Mini a'la Mr. Bean i stedet? Her er ti tips som guider deg til riktig fremkomstmiddel på riktig sted; fra Nordpolen til Bangkok.

Vær riktig skodd verden rundt

  1. Videre ut i verden


Ski over Nordpolen

Du kan fly helt inn, men det som definitivt har størst skrytepotensiale er å benytte ski inn til polpunktet. Det gjøres best sammen med kjentmenn, for å minimalisere mulighetene for å gå seg vill. Børge Ousland tar på seg slike oppdrag; ja, han er blitt en ganske så garvet turoperatør med turer årlig.

Velg snøskuter på Svalbard.
Foto: Kristin Sørdal Vis mer


Snøskuter på Svalbard

Skal du komme deg rundt på 78° nord er snøskuter det eneste som gjelder, i alle fall dersom du har lyst til å se mer enn det som er tilgjengelig om du kjører på det lille som finnes av vanlg vei der oppe. En hyggelig bivirkning til at skuter er det eneste som nytter, er at det er ganske så underholdende også. Vær imidlertid oppmerksom på faren for stølhet i tommelen etter all gassinga, i alle fall dersom du er på tur av noenlunde lengde.

Dansesko i Skagerrak

På reise over Skagerrak, mellom Norge og Danmark, kan dansesko med fordel benyttes som reisekompanjong. De fåes i en mengde forskjellige utførelser og stilarter, og kan passe for både damer og herrer. De er stort sett ukompliserte å bruke, men vær oppmerksom på at de kan bli noe ustødige midtfjords, spesielt etter midnatt.

Luksusyacht, tuk-tuk, trikk og Trabant. Klikk her for å se hvilket fremkomstmiddel du bør velge ellers i verden; fra Göteborg til Bangkok.

Underholdning på DinSide Reise:

pixel
  • Test deg selv - bevis hva du kan
  • Moro på tur - reisehumor
  • Reiseguiden og Skiguiden – les hva andre syns om dine reisemål