Vær forberedt på rare blikk

Ikke alle er like komfortable med å se to gutter holde lanker. Her er forholdreglene homofile bør ta før de drar på ferie.

 Foto: Visit New South Wales
Foto: Visit New South Wales Vis mer

Er du homo?

Er du lesbisk, homofil eller bifil? (Avsluttet)
Nei(64%) 877
Ja(26%) 353
Vet ikke(10%) 133
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det amerikanske magasinet About.com har laget en liste med syv tips for homofile turister. Gode forberedelser kan ha alt å si for om homoturen skal bli vellykket, skriver nettstedets journalist. Tipsene er spesielt rettet mot homofile par og familier på tur. Her er listen:

1. Homovennlig? Spør reiseselskapet!
Du bør spørre reisebyrået ditt om hvor homovennlig stedet du skal til er. Er hotellet vant med homofile turister? Er stedet kjent for å ikke være spesielt homovennlig? Om reiseselskapet ikke har peiling, bør du ringe hotellet (og eventuelt andre plasser du skal besøke), og stille disse spørsmålene selv. Det er bedre å gjøre litt research, enn å ende opp på et sted som ikke er spesielt tolerant mot alternative livsstiler.

BILDESPESIAL: Homovennlige reisemål

2. Få attester
Spør reisebyrået om du kan se attester eller rapporter fra homofile turister fra det aktuelle reisestedet. Spør eventuelt dine homofile venner eller bekjente om deres ferieerfaringer.

3. Vær forberedt på rare blikk
Hvis du reiser sammen med partneren eller familien din, må du være forberedt på noen lange øyne. Uansett hvor homovennlig reisemålet er, bør du forberede deg på at ikke alle er like komfortable med å se to jenter eller gutter leie hverandre.

4. Vær på vakt
Sikkerhet bør alltid komme først når du skal reise. Åpne homofile turister kan være mer utsatt for vold og trakassering enn heterofile, og det er alltid viktig å være ekstra oppmerksom på omgivelsene, og unngå tvilsomme situasjoner. Pass på at enten familien eller venner har en kopi av reiseruten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

5. Reserver hotellrom i begges navn
Gjør alle reservasjoner i både ditt og partnerens navn. Da unngår du forvirring, og du unngår antakelig pinlige situasjoner med servicepersonell som er litt mindre diskré enn det du kunne tenke deg.

6. Vær forberedt på medisinsk behov
Har du HIV, AIDS eller andre sykdommer bør du snakke med legen din om reisen. Pakk mer medisinsk utstyr enn det du vanligvis trenger, i tilfelle noe uforutsett skjer (eks. kansellerte flygninger). Ha medisiner både i innsjekket bagasje og i håndbagasjen, i tilfelle en av delene blir borte eller ødelagt.

LES OGSÅ: Nye håndbagasjeregler

7. Del dine erfaringer med andre
Skriv ned dine erfaringer i en reiselogg, og del dem med reisebyrå og venner. Tipsene kan komme andre homofile reisende til gode.

LES OGSÅ: Her er det godt å være homo