UTVIDER MED NYE FLY OG NYE RUTER: San Francisco er en av de nye destinasjonene som SAS har på utvidelseskartet sitt. De satser med 30 nye ruter til sommeren 2013, og skal utvide destinasjonskartet med til sammen 15 prosent innen 2015. Foto: Kristin Sørdal
UTVIDER MED NYE FLY OG NYE RUTER: San Francisco er en av de nye destinasjonene som SAS har på utvidelseskartet sitt. De satser med 30 nye ruter til sommeren 2013, og skal utvide destinasjonskartet med til sammen 15 prosent innen 2015. Foto: Kristin SørdalVis mer

Utvider med flere fly og flere ruter

SAS vil fortsette ekspansjonsplanene, med flere fly og flere ruter.

SAS presenterte i morgentimene i dag kvartalsresultatet for tredje kvartal, og planene videre. Videre drift av selskapet innebærer en femtrinns spareplan. Dette går blant annet ut på å sentralisere selskapet, outsourcing av bakkevirksomhet og callsenter, salg av selskaper (Widerøe og bakketjenester), samt arbeidsavtaler og pensjonsvilkår for de ansatte.

LES OGSÅ:

Målet med innsparingene er å sette selskapet i stand til å gi overskudd slik at de kan fortsette sin ekspansjonsplan, med flere fly og flere destinasjoner.

Forrige uke lanserte Norwegian sin langdistansesatsning, med billetter til New York for 999 kroner. Det viste seg imidlertid å være ganske vanskelig få tak i de rimeligste billettene.

30 nye ruter til sommeren

I løpet av perioden fra 2013 til 2015 skal SAS utvide sitt destinasjonsnettverk med 15 prosent.

– Til sommerprogrammet 2013 åpner SAS mer enn 30 nye ruter. Dette er mulig som en konsekvens av den økende fleksibiliteten og lavere kostnader som oppnås gjennom 4Excellence Next Generation-planen (spareplanen som er fremlagt, red. anm.), skriver SAS i en pressemelding.

– Vi skal ikke skjære ned på rutene, vi skal vokse. Det finnes faktisk ingen annen vei, sier Gustavson på en pressekonferanse mandag.

– Vi har en viktig rolle å fylle, vi har fremdeles vår vekstambisjon. SAS har en viktig rolle med å binde Skandinavia sammen med resten av verden, sier Gustavson videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen fortalte DinSide før helga om en av de nye rutene.

– SAS starter en ny rute til San Francisco fra København fra mars neste år. Denne har gjennomgående gode forbindelser og priser fra mange byer i Norge også, sier Knut Morten Johansen til DinSide.

Vi vil komme tilbake med mer informasjon om hvilke nye destinasjoner vi kan vente oss fra SAS i sommer, så snart vi får informasjon om dette.

Prissjekk: Norwegian er fremdeles billigst til New York

Flere fly

I tillegg til flere destinasjoner, skal SAS også få flere fly.

– SAS får i de kommende år ytterligere 65 fly i flåten. Herunder 39 helt nye, da selskapet i 2016 har en ordre på 30 nyproduserte Airbus-320neo og fram mot slutten av 2014 kommer 9 Boeing-737NG, ifølge SAS.

Salg av selskaper

Et av elementene i planen er også å selge Widerøe, som er en del av konsernet som går økonomisk bra. Konsernsjef Rickard Gustafson, SAS Group, vil imidlertid ikke kommentere hvorvidt de er i dialog med noen eller er i samtale med potensielle kjøpere.

– Vi vil se på hvilke muligheter som kan være tilgjengelige, men jeg vil ikke kommentere på dette nå, sier Gustavson.

– Det er ikke vår førstevalg å selge Widerøe, men noen ganger må man ta tøffe avgjørelser, fortsetter Gustavson.

Selskapet lanserte også at de skal selge bakketjenestene og outsource denne delen av virksomheten, blant annet for å frigi fastlåste midler. Gustavson sier at de allerede er i samtale med aktuelle kjøpere, men vil ikke kommentere på hvilke dette er på nåværende tidspunkt.