Utslitt av familieferie

Det er ikke alle som synes ferie med barna er fryd og gammen.

Det er ikke alle som synes det er avslappende med familieferie. Foto: COLOURBOX.COM
Det er ikke alle som synes det er avslappende med familieferie. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg sommerferie, og barnefamilier over det ganske land har sikkert allerede begynt å tenke på hva de skal finne på i ferien.

Midt i forberedelsene har det britiske rekrutteringsselskapet Hire Scores gjennomført en undersøkelse der de spurte britiske barneforeldre om hva de mente om å reise på familieferie.

Hele 65 prosent svarte at de synes det er mer stressende å reise på familieferie enn å være på jobben. 54 prosent skulle gjerne reist på ferie uten barna.

Grunnen er at de synes det er slitsomt å sørge for at ungene er underholdt dagen gjennom når de er på ferie, og passe på at det ikke blir krangling mellom søsken. For det viktigste for barneforeldrene som svarte i undersøkelsen, er nemlig at ungene har det bra i ferien.

57 prosent svarte dessuten at de også gruer seg til ferien fordi de vet at de vil få enda mer å gjøre når de kommer tilbake til jobb. Mange svarte at de vurderer å ikke ta ferie i det hele tatt på grunn av dette.

Familiferie

Hvis du har barn, synes du det er stressende å tilbringe ferien sammen med dem? (Avsluttet)
Det kan være litt stressende, men stort sett er det bare kos(36%)
Ja, det er stressende, men sånn er det å ha barn(29%)
Overhodet ikke, jeg gleder meg som en unge:-)(23%)
Ja, det er så stressende at jeg helst reiser på ferie uten barn(12%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Barneklubber er populære

Alle de store charterselskapene har hoteller som de mener er familievennlige og tilrettelagt for barn. Barnefamilier utgjør en stor kundegruppe, og de reiser spesielt mye om sommeren. I juli reiser rundt 50 prosent av Star Tours kunder med barn. Ellers i året er tallet rundt 30 prosent, forteller Elisabeth Larsen-Vonstett, kommunikasjonsrådgiver i Star Tour.

- En stor del av våre kunder er barnefamilier, og de vil gjerne bo på hoteller med barneklubber, sier hun.

- Blue Village-hotellene er populære blant kundene våre. Dette er firestjernershoteller med store leiligheter, barneklubb, flere restauranter og gjerne andre aktivitetstilbud som passer for barn.

- Vi har ikke inntrykk av at nordmenn velger hoteller med barneklubb fordi de vil kvitte seg med barna. De velger det fordi barna da kan ha noen å leke med. Når barna har det bra, har de voksne det bra, sier Larsen-Vonsett.

1.855 briter ble spurt i undersøkelsen Hire Scores gjennomførte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer