Utrolige campingbiler

Se bobilene som får alle de andre på campingen til å mugne av misunnelse.

Bobilen, et forhatt begrep blant mange. Men bobilsalget fyker i været, og interessen for et ferieliv i frihet på fire hjul er økende. I fjor ble det registrert 2.966 nye bobiler i Norge, mot 1.712 året før.

Det er spesielt på Vestlandet det selges mange. Det kan synes som om mange bytter ut hytteliv, eller dropper drømmen om hytteliv, til fordel for mulighetene som ligger i å velge bobilferie.

>> SE BILDENE av de råeste bobilene

- Salget av bobiler var sterkt økende i fjor, men en avgiftsøkning fra nyttår har lagt en demper på omsetningen i vår, forteller Rune Lysaker, daglig leder ved Mysen Caravan, og tidligere president i Norges Caravanbransjeforbund.

Gullglinsende lakk som står til stil og pris på Dynamax Grand Sport M2.
Gullglinsende lakk som står til stil og pris på Dynamax Grand Sport M2. Vis mer


De fleste bobilene som selges i Norge er tyske. Det merket som selger mest er Bürstner, fulgt av Dethleffs.

En vanlig bobil solgt i Norge koster gjerne 600.000 kroner og er cirka syv meter lang. Slike bobiler fikk etter nyttår et påslag i pris på 50.000 kroner grunnet avgiftsøkningen.

Millionfarkoster

Dette er imidlertid bare småtterier i forhold til den dyreste bobilen som selges her i landet. Dynamax er et amerikansk bobilmerke i luksusklassen, som importeres og selges i Norge. Den dyreste koster drøyt 3,5 millioner kroner!

Ingen så dyre biler er imidlertid solgt til nordmenn ennå. Den dyreste Hatcherimportørene har solgt går på svenske veier, og kostet 2,3 millioner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Alle typer folk har meldt sin interesse for Dynamax bobiler, fra de som kommer i dongeribukser, til pengesterke utlendinger med bakgrunn i trav/galoppvirksomhet, forteller Kjell Svendsen hos Hatcher Norge.

På grunn av avgiftsøkningen vil Hatcher også ta inn og selge en annen bobilvariant i giga-klassen, Teton. Her får du en trekkbil av typen Freightliner, samt henger fra Teton, som ikke blir rammet av høye bilavgifter.

Størrelsen er formidabel - hengeren får du helt opp i 10-11 meter, og da snakker vi opp til flere soverom og annen luksus som kommer av størrelsen. Men obs, her trengs mer enn førerkort for personbil.

Soverom som oser av alt annet enn fuktig campingliv. Fra Teton.
Soverom som oser av alt annet enn fuktig campingliv. Fra Teton. Vis mer


- Vi tror ikke vi får startet salg av Teton og Freightliner i år på grunn av godkjennig etter nye, europeiske miljøkrav, tidligst til høsten kan vi regne med at godkjenning er på plass, forteller Nils Garnaas som eier importøren Hatcher Norge AS.

Prisen på disse doningene blir fra omkring to millioner + moms, ferdig registrert og levert i Norge.

Farvel fornuft, velkommen glam på hjul!

Vi slenger fornuften overbord denne helgen, og gir deg bildespesialen som viser akkurat hvor overdådig du kan leve om du klasker til med det ypperste av bilende bostedsluksus. Det meste selvsagt fra Amerika, og prisene ligger helt opp i syvsifrede DOLLAR-nivå.

>> SE BILDENE av de råeste bobilene