Utrolig, men sant?

Bil og klær – viktige elementer i manges liv, også på ferie. Men vokt dine steg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Biler

I Australia skal du ikke gå fra bilen med nøklene i tenningen, og glemmer du nøklene i åpen bil i Sveits risikerer du bøter. I Sveits er det heller ikke god tone å vaske bil på søndag. I Thailand gjelder det å kle på seg før du setter deg bak rattet. Her er det et krav at du har skjorte på deg når du kjører bil.

Klær

En klesdrakt for strandbruk, og en for landbruk. Foto fra Thailand: Dag Scheve
En klesdrakt for strandbruk, og en for landbruk. Foto fra Thailand: Dag Scheve Vis mer


I Australia skal du ikke strene gatelangs iført følgende klesdrakt: Sorte tekstiler, vernesko og sort skokrem i fjeset – dette er nemlig identisk med hva australske innbruddstyver ifører seg. I Thailand skal det visstnok eksistere forbud mot å forlate huset om du ikke har på deg undertøy, mens menn i Italia risikerer arrestasjon om de kler seg i skjørt. I Sveits er klesvasken forbeholdt ukedagene. Du kan i alle fall ikke henge ut tøy til tørk på søndager.

I London finnes det mange puber som vil nekte deg adgang om du har på deg "workman clothes", eller riktig arbeidstøy av typen maler/murer/snekker. Heldigvis finnes også enkelte utesteder som går andre veien – de nekter adgang for ukult klientell med klær av typen dress og slips. Enda mer ekstrem er puben i Aberdeen som nekter folk adgang om de kommer i burberry-klær.

Tilbake til innledningen.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!