Utilgjengelige billigbilletter

Lavprisede svenske flybilletter frister, men er vanskelig å skaffe om du handler på nett fra Norge.

Nettbestilling hos SAS? Kun fra eget hjemland.
Nettbestilling hos SAS? Kun fra eget hjemland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom du fristes mer av de SAS sine svenske flytilbud enn av de norske, har du et problem. De svenske kampanjetilbudene lar seg nemlig ikke bestille fra Norge. På nett blir vi avvist, og enkelte av SAS' ferske kampanjetilbud kan du kun bestille over nett. Noen kan bestilles over telefon, men svenske SAS' sitt 020-nummer til bestillingstelefonen, kan ikke nås fra Norge.

Billigere fra Sverige

Det er ikke rart mange nordmenn fristes av de svenske rabattprisene. En rykende fersk undersøkelse fra Transportøkonomisk Institutt tilsier at svenske flypriser er lavere enn de norske, faktisk mellom 30 og 35 prosent lavere dersom du velger rabattpriser. (Undersøkelsen gjelder innenlands flybilletter på strekninger av tilsvarende lengde innad i Norge og Sverige.)

 • Mer om lave svenskepriser i denne saken.
 • Vi har sett på priser på sas.no og sas.se, og funnet flere priseksempler der det vil lønne seg å velge utreise fra Sverige fremfor Norge. Med påsketilbud fra Göteborg kan du for eksempel spare nesten 700 norske kroner til Lisboa fremfor å reise fra Gardermoen. Det kan også være at tidspunktene eller avreiseflyplassene passer deg bedre, og at du derfor ønsker å reise fra Sverige.

  Kan du bestille svenske billetter?

  Når du oppretter en bestillingsprofil hos SAS, må du blant annet oppgi adresse. Er du bosatt i Norge, er det flere tilbud du ikke får bestilt fra de svenske nettsidene. For tilbud som kan eller skal bestilles over telefon blir det også vanskelig. SAS sin svenske bestillingstelefon er nemlig heller ikke tilgjengelig fra Norge. Så er det virkelig helt umulig å skaffe seg svenske reisetilbud med vårt felles skandinaviske flyselskap?

  Første tips: Internettansvarlig for SAS Norge, Magne Bjella råder deg til følgende: Har du en venn i Sverige, kan du få ham eller henne til å bestille billigreisen via nabolandet. Det er nemlig mulig å markere at du bestiller for andre og ikke skal reise ut selv. Slik kan du via svenske kontakter få tilgang til svenske internettilbud som passer deg bedre enn de norske.

  Andre tips: Mangler du svenske venner men er en god telefonsmisker (som oss), kan du prøve deg på en spansk en overfor hyggelige svenske telefonhjelpere. Vi hadde en lengre prat med en av kundebehandlerne på svenske SAS internettsupport-telefon (0046 8797 4940), og han tilbød seg å booke for oss dersom vi hadde datoen klar, selv om vi har norsk adresse.

  - Vi hjelper av og til kunder med manuell booking selv om kampanjebillettene kun skal selges over nett, forteller vår hyggelige kundekonsulent, og "unnskylder" seg med at nettsidene har vært mye nede på grunn av de populære tilbudene. Han kan imidlertid ikke garantere at alle vil hjelpe deg med denne snarveien.

  Tredje tips: Det siste stalltipset er å rings SAS sin norske bestillingstelefon. Der får du adgang til gode svenske tilbud når du ber om det. Dette gjelder kun tilbud som det er adgang til å bestille over telefon, ikke de rene nettilbudene.

 • Hvorfor får ikke norske kunder bestilt svenske billetter på nett? - praksisen kan stride mot EU/EØS-reglene.
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.