DJer i fleng på Dance Valley i Amsterdam.<br />
<i>Foto: Impulz</I>
DJer i fleng på Dance Valley i Amsterdam.
Foto: ImpulzVis mer

Utenfor Norge

De store festivalene på kontinentet trekker toppnavn i fleng.

Flere steder startet forsalget av billetter allerede før jul. Skal du slå kloa i noen av dem, bør du kjøpe billetter allerede nå.

Roskildefestivalen, Danmark

Nyt de friske hippiefasilitetene, som fellesdusj, falaffelutsalg og salg av tåringer i uttallige boder, sammen med tusener av øldrikkende og potrøykende ungdommer. Ifølge Roskildefestivalens statistikker ble det i 1998 solgt 1.158.000 flasker øl og 17.200 flasker vin under de fire festivaldagene. Dette utenom medbragte ølkasser. Festivalen starter 28. juni og varer til og med 1. juli. Hardcore-camperne setter opp teltene når campingplassen slår opp portene 25. juni.

Festivalen feirer 30-årsjubileum i år. Husk å be om godt vær i forkant – med regn blir Roskilde et gytjebad. The Cure, Nick Cave, Madrugada, Aqua og Robbie Williams er bare noen av navnene som står oppført på det varierte programmet.

Hultsfredfestivalen, Sverige

Legendariske Hultsfredsfstivalen holder det gående fra og med 14. juni til og med 16.juni. Festivalen ynder å profilere seg som litt mer alternativ enn de store kalasene som Roskilde. Noen av de vel sytti bekreftede artistene er Manic Street Preachers, Timbuktu, The Nomads og Ulf Lundell.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Love Parade, flere land

Fred, kjærlighet og respekt står sentralt nå det tar av på Loveparade i Israel, Østerrike, Sør-Afrika og i Loveparades opphavsby, Berlin. I England finner Loveparade sted i Newcastle den 21. juli, i Wien den 7. juli, i Tel Aviv 4. oktober, Berlin 21. april. Et vell av DJer og opp et utall danseglade samles. Meld deg på med din egen kjærlighetsflåte – join the love republic er slagordet.

Midtfynfestivalen, Danmark

Den 26. Midtfynfestivalen starter når Roskilde avslutter. Portene åpner 4. juli og lukker 8. juli. Alanis Morisette, Motorhead og gamle Nina Hagen står på plakaten denne gangen. Midtfynfestivalen har et rykte på seg for å være roligere og ikke på langt nær så rølpete som kollegaen i Roskilde.

Reading Festival, England,

Eminem, Marilyn Manson, Manic Street Preachers, PJ Harvey er blant dem som står på scenen under Reading- og Leedsfestivalen i England. Festivalen går fra 24.-26. august

Dancevalley, Nederland

Den syvende Dance Valley-festivalen i Amsterdam finner sted lørdag 4. august. Dette er et svært danseparty som trekker alt som kryper og går av gode DJer. Begynner ti om morgenen og fortsetter til langt etter mørkets frembrudd …