Ut på byen

Har du først tatt deg turen til London må du helt klart sjekke ut byens pulserende natteliv.Av: Stine Okkelmo

Vær klar over at prisene på øl og drinker er omtrent de samme – om ikke høyere – enn i Norge. En halvliter koster £2-4 (26-52 kr), mens en drink letter deg for £5-10 (65-130 kr). I tillegg krever de fleste klubber cover charge på £10-20 (130-260 kr), men det kommer selvfølgelig an på hvor du går.

Pub for tom konto

The Elbow Room er Londons mest populære biljardklubb.
Foto: Stine Okkelmo Foto: Stine Okkelmo
The Elbow Room er Londons mest populære biljardklubb.
Foto: Stine Okkelmo Foto: Stine Okkelmo Vis mer

Liker du best å gå på pub er ikke prisnivået altfor gæernt og du slipper i hvert å betale cover charge. For å oppleve den virkelige pubstemningen bør du søke ut av Soho og West End og unngå de verste turiststedene. Puber finner du overalt i London, og i områder som f.eks Notting Hill, Kensington eller Hampstead Heath finnes det mange koselige.

Vannhull

Hvis barer tiltrekker deg mer enn puber er fortsatt Kensington eller Notting Hill et godt alternativ. For unge londonere er Hoxton i øst-London blitt et populært område med sine mange barer og nattklubber, bl.a. Shoreditch Electricity Showrooms og Hoxton Square Bar. Førstnevnte er både bar, restaurant og nattklubb i ett. De fleste vannhullene ligger ved Hoxton Square.

Kjendiser i Islington

Ellers har Upper Street i Islington et travelt natteliv, spesielt i helgene. Langs hele gaten og i sidegatene finnes et utall barer og puber. I Chapel Market ligger The Elbow Room, en bar/biljardklubb, visstnok en favoritt hos Gallagher-brødrene. Generelt er disse barene og pubene bare åpne til midnatt, men enkelte holder åpent til 2 eller 3.

Planlegg nattelivet

Det mer glamorøse nattlivet nede i sentrum er absolutt en opplevelse, men en slik ekskursjon krever en del planlegging. De fleste av de beste utestedene er medlemsklubber, men hvis du har telefonnummeret holder det som regel å ringe på forhånd for å settes opp på gjestelisten. Det hjelper alltid å være fra Skandinavia, og klubbene er spesielt glade i jenter.

De hotteste utestedene for øyeblikket er Attica, Kabaret, Chinawhite, Light Bar eller Rock. De tre førstnevnte ligger i Soho, Light Bar ligger i St. Martin’s Lane Hotel, mens Rock ligger ved Embankment. Alle disse stedene er kjente kjendis-hotspots hvor både Kate Moss, Liam Gallagher, Bono, No Doubt, Heather Graham og Brad Pitt er observert.

Rådyr moro

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Uansett hvor du velger å gå er det et godt tips å ta noen drinker på hotellrommet først. Hverken cover chargen eller drinkene er spesielt billige på disse stedene. Står du på gjestelisten er coverchargen gjerne £10-£15. Hvis det er en spesiell anledning, f.eks en bursdag, kommer gjerne noen inn gratis. Generelt sett er disse stedene best å dra på i ukedagene. Da er ikke stedene så fulle, og sjansen er større for å treffe på kjendiser, hvis det er det du er ute etter.

Tips for uinviterte

Står du ikke på gjestelisten (på Kabaret er det ikke mulig å komme på gjestelisten hvis du ikke kjenner noen som er medlem) er det beste tipset å komme i 23-tiden, pent (og trendy) antrukket og med uklanderlig oppførsel. Jo færre man er og jo flere jenter i selskapet, jo lettere er det å komme inn. Uansett hva du gjør bør du ikke begynne å diskutere med dørvakten eller de fryktede ’doorbitches’, damene som ordner med gjestelisten. Da kommer du ingen vei.

Tilbake til hovedartikkelen.
Transport-tips; slik kommer du deg rundt i London.