Ut for å shoppe, spise eller danse?

Adelaide kalles ofte City of Pubs. Dette er byen med mulighetenes uteliv.

Stand-up på Rhino-room. Foto: Sindre Storvoll Vis mer


Mulighetenes uteliv

Underholdning for de eldre lar seg greit oppdrive gjennom kasino, teater, stand-up buler (for eksempel Rhino-room onsdager), åsted for live-musikk, et titalls kinoer og horder av kaféer og puber. Adelaide kalles ofte City of Pubs. Hindley Street, Rundle Street, Light Square og "West End" har de fleste nattklubbene og underholdning for de som er gamle nok. The Advertiser gir deg alle detaljene. Hutt Street, Gouger Street og Melbourne Street i nordlige Adelaide gir også ofte avkastning.

Gatemagasinet Rip It Up gir deg full oversikt.

Mett og god

Det fleste stedene som serverer mat mot penger ligger i Rundle Street, Hutt Street, Gouger Street (hvor Central Market ligger), Hawker's Corner og Hindley Street. Det er også mulig å stille sulten på en delikat måte i gatene O'Connell og Melbourne, litt nord for sentrum. Du kan for eksempel gjøre som DinSide, og prøve krokodille på thai-inspirerte Lemongrass. The Restaurant Guide (velg South Australia og Adelaide CBD) har den beste oversikten over spisesteder.

Foto: Sindre Storvoll Vis mer
Foto: Sindre Storvoll Vis mer


Grei shopping

Sentrum kan by på et trettitalls handelsarkader. Rundle Mall er det mest kjente - en livlig gågate (uten tak) ladet med omsettingsmuligheter for feriepengene. Og fabrikkutsalgene i Harbour Town er eksempler på storkonsentrasjon av salgsgilde. Sammenlignet med storbyer som Melbourne og Sydney, blir ikke Adelaide helt det samme, men byen er mestre på svarte opaler, vin og (Haigh's) sjokolade.

Ved Victoria Square ligger Central Market. Tirsdag, torsdag, fredag og lørdag myldrer det av mennesker her. Markedet domineres av råvarerer, matsteder og suvenirer. Like i nærheten finner du St. Francis Xavier katedral som en stillhetens og meditasjonens kontrast.

Som Australias navle for opaler, finnes et knippe "opalsmeder" og et gratis museum i sentrum (33 King William Street, tlf (08) 8212 5300). 95 prosent av Australias opalproduksjon skjer i staten, og gjør byen til en av de største produsentene i verden. Prisene ligger fra 120 kroner for en stein på størrelse med et knappenålshode, opp til 50.000 for en finslipt golfballkopi. En opalklokke i et butikkvindu viste tid for 6.000 kroner.

Les videre:

>> Rågrønne friluftsopplevelser
>> Attraksjoner: Nok å gjøre og drikke
>> Familiebyen
>> Sykepleierstudent i Adelaide
>> Kjekt å vite
>> Adelaide i BILDER