Uspesifiserte spørsmål

Når bør man slå til på restplassene, og hva betyr de forskjellige uspesifiserte kategoriene?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Ta solferien i august. Foto: Berg
Ta solferien i august. Foto: Berg Vis mer

Hei :-)
Jeg og min samboer har utsatt ferien vår for å reise til Syden i midten av august. Vi kommer til å satse på uspesifisert reise. Jeg har vært en del ganger i Syden, men har aldri reist uspesifisert før. Jeg har derfor noen spørsmål som jeg lurte på om dere kunne hjelpe meg med.

Jeg ser at Star Tour selger billige turer i august mnd. 2 uker for 1995,- Er det lurt å bestille en slik reise nå, siden jeg likevel ikke tror det blir så mye billigere enn det, i august? Eller bør jeg vente til de siste dagene, med å bestille en uspesifisert reise?

Er det lett å betale seg opp til et bedre hotell , hvis jeg ikke er fornøyd med det jeg får?

Hva er forskjellen på uspes. kat 2., 3. og solkuppet 2? er det kun at du er sikret 2 stjernes hotell på solkuppet?
Det ble mange spørsmål, dette. Håper på svar på noen :-)

Blir det billigere?

I underkant av 2.000 kroner for to uker i Syden er billig. Så er spørsmålet om det blir enda billigere. Hvis vi ser tilbake til reisekuppene i midten av august, i 2001 og 2000, ser vi at prisene har vært enda lavere enn 2.000 for to uker. Både i 2000 og 2001 fikk man kjøpt toukes-turer til sydligere breddegrader for ned i 1.595 kroner. Hvorvidt man vil satse på at det blir billigere også i år, og at man er blant de heldige som får tak i de rimelige reisene, er selvsagt en avveining man må ta.

Kjøpe seg opp

I denne artikkelen om uspesifiserte reiser vil du finne svar på mange av spørsmålene du stiller, blant annet om det å kjøpe seg opp til bedre hotell. Kortversjonen av svaret på dette er: Ja, det er mulig – men du skal være oppmerksom på at det kan bli dyrere å kjøpe deg opp til bedre standard, enn å kjøpe det på forhånd.

Uspesifiserte kategorier

For ulike kategorier, bør du sjekke med det enkelte charterselskap. Du finner en forklaring på kategoriene i charterkatalogene, og på nettsidene til turoperatørene. Ettersom du vurderer å reise med Star Tour: her finner du en forklaring på deres ulike kategorier.

Hilsen fra Reiseeksperten.

  • Tilbake til innledningen

  • Videre til neste svar fra Reiseeksperten
  • Gå til oversikten over alle svar fra Reiseeksperten