Uspesifisert mareritt

Da den norske kvinnen kjøpte den uspesifiserte pakketuren til Gran Canaria, ba hun om å slippe å bo på Las Palmas. Likevel var det her hun fikk hotellplass. Nå vil hun ha erstatning for ødelagt ferie.

Les nøye gjennom betingelsene før du kjøper uspesifiserte reiser.<br />
<I>Foto: Dag Yngve Dahle</I>
Les nøye gjennom betingelsene før du kjøper uspesifiserte reiser.
Foto: Dag Yngve Dahle Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske kvinnen ville ikke bo på Las Palmas. Da hun kjøpte reisen ble hun av turoperatør Saga Solreisers selger garantert å få bo andre steder enn på Gran Canarias hovedstad. Da hun kom ned havnet hun likevel i Las Palmas. Nå vil hun ha tilbake hele reisens pris.

Uspesifisert og usikkert

Saga Solreiser sier at boplassene blir delt ut først ved ankomst på reisemålet. Deres selger har derfor ingen forutsetning for å si noe om hvor gjestene skal få bo når de reiser uspesifisert. De vil ikke imøtekomme feriegjestens krav om erstatning.

Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser har behandlet tvisten mellom gjesten og turoperatøren. De noterer seg at i Sagas regler for uspesifiserte reiser fremgår det at bosted ved reisemålet vil bli utdelt først når gjestene har ankommet flyplassen på bestemmelsesstedet. Imidlertid er det mulig for gjestene å kjøpe seg til et bedre bosted forutsatt at det er ledige plasser. Saga Solreiser hadde ingen ledige sengeplasser da feriegjesten oppholdt seg på Gran Canaria. På bakgrunn av dette mener reklamasjonsnemnda at kvinnen ikke har rett til erstatning.

Reklamasjonsnemnda behandler hvert år rundt 300 klager fra reisende med pakkereisearrangører.

Mer om reisejuss

DinSide Reise skriver ukentlig om aktuell reisejuss.

 • Penger tilbake etter mislykket ferie?
  - Opp fra Reklamasjonsnemnda for selskapsreisers klagebunke.

 • På restplassloffen med barn
  - Dumt eller lurt å reise uspesifisert med barn?

 • Slik får du penger tilbake når ferien gikk i vasken.
  - Les mer om dine rettigheter.

 • Slik klager du på ruteflyene
  - Klagenemnda for rutefly er på plass, og venter på dine klager.

 • De dummeste klagene
  - Penger tilbake når det regner i ferien?

 • Flyselskapet er konk – hva gjør du?
  - Hva kan Reisegarantifondet hjelpe deg med?
 • Ut på tur?

  Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

  Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.