USAs sandstrender forsvinner

Resirkulert glass og importert sand fra Bahamas vurderes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanskje er det klimaendringenes skyld, kanskje er det bare naturlige svigninger i værsituasjonen som forårsaker krisen. Uansett, USAs sandstrender er i ferd med å erodere bort, skriver New York Times.

Det er særlig de flotte sandstrendene i Florida som rammes av erosjon. Og det er ganske kritisk - ikke bare fordi det er synd at de forsvinner, men fordi store deler av Floridas økonomi nettopp er bygget rundt turisme. Og turistene, de vil ha sol og strand. Hvis strendene blir borte, forsvinner også turistene.

Florida utsatt

image: USAs sandstrender forsvinner


Det er særlig sørspissen av Florida som opplever stranderosjon som et stort problem. Tidligere ble det hentet opp ny sand fra havbunnen litt utenfor kysten, for så å restaurere strendene som ble vasket bort. Nå er det snart ikke mer å hente i Floridas farvann.

Hva gjør man da?

Det er foreslått både å lage sand av resirkulert glass, og å kjøpe sand fra karibiske strandparadis som Bahamas. Spørsmålet er bare hva som er mest økonomisk. At det kommer til å koste mye penger å vedlikeholde strendene, er det ingen tvil om. Og floridanerne må også se hvor mye penger de eventuelt vil tape, dersom hordene av turister uteblir.

Les vår reportasje fra Florida:

Sjekk ut strandparadiset i nord

Kilde: New York Times