Destin Beach ligger i Floridas nordvestlige hjørne.<br />
Foto: Destin - Fort Walton Beach Foto: Destin Beach
Destin Beach ligger i Floridas nordvestlige hjørne.
Foto: Destin - Fort Walton Beach Foto: Destin BeachVis mer

USAs beste strender

Skal du på ferie til USA, kan det være greit å vite hvilke strender som er de beste.

Leserne av avisen USA Today har vært med på kåringen av USAs aller beste strender. Florida dominerer stort, og mange vil nok bli overrasket over at California ikke er representert på topplisten overhodet.

Ti på topp i USA

Mer enn 3.000 av avisens lesere har kommet med forslag til landets beste strender. Her er de som fikk flest stemmer.

  1. Destin, Florida

  2. Myrtle Beach, South Carolina

  3. Siesta Key, Florida

  4. Panama City, Florida

  5. Daytona Beach, Florida

  6. South Beach, Florida

  7. Clearwater, Florida

  8. The Outer Banks, North Carolina

  9. Waikiki, Hawaii

  10. Pensacola, Florida

Floridas hvite gull

Vinnerstranden, Destin, ligger på Floridas ”smaragdkyst” - Emerald Coast - i statens nordvestlige hjørne. Den sukkerhvite stranden er nesten fire mil lang, og byr på smaragdgrønt vann. Strendene er faktisk så hvite at solbriller er et absolutt must! Dette er også en ypperlig dykke- og snorkledestinasjon.

I Florida finner du strender nesten overalt langs kysten, og det gjenspeiler seg tydelig i listen. Mange av strendene har hvit sand, og de er som regel både lange og flate. Mye barnevennlig badevann i USAs solstat med andre ord. Badetemperaturen er god hele året, og du bør ikke fryse i vannet så lenge solen skinner.

South Carolina og North Carolina

To strender fra statene langs Atlanterhavskysten er med på listen. I South Carolina er strendene regnet for å være gode for svømming, og Myrtle Beach er en av landets heteste feriemål. Stranden er også kjent som statens Grand Strand, og den er nesten 10 mil lang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I North Carolina er det mer bølger enn i sør, og det kan være farlige understrømmer. Det er også store tidevannsforskjeller her. Outer Banks er en kjede av øyer, og her finner du blant annet de høyeste sanddynene på USAs østkyst.

Hawaii med én fattig nominasjon

Det skyldes kanskje at Hawaii ligger så vidt langt fra USA – i alle fall måtte øystaten se seg avspist med kun én nominasjon. Og da er det selvsagt berømte Waikiki som er den utvalgte stranden. Øystatens strender spenner fra drivhvite melstrender til sorte lavastrender. Waikiki er av det lyse slaget, og er med sine 3.5 kilometer en av de mest besøkte strandstykkene i verden.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.