USA-reisen vil ta lengre tid i dag

Amerikareisende må smøre seg med tålmodighet.

Asken fra Grimsvötn skaper problemer i flytrafikken. Foto: Kornelius Kiil Enoksen
Asken fra Grimsvötn skaper problemer i flytrafikken. Foto: Kornelius Kiil Enoksen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du usikker på om flyet ditt går etter planen? Flypassasjerer blir bedt om å kontakt sitt flyselskap i forhold til informasjon om den enkelte flyvning.

SAS skriver at det kun er fly som går til og fra Island og Skottland som blir påvirket av askeskyen, men amerikareisende må nok finne seg i at flyturen vil ta lengre tid enn normalt.

    «Fly til og fra USA beregnes til å bruke cirka 60 minutter lengre flytid enn normalt på grunn av endret flyrute over Atlanteren», melder flyselskapet

Stavanger lufthavn åpen

Men det er selvsagt ikke bare USA-rutene som blir rammet.

Aske over de sørvestlige delene av Norge vil ramme fly- og helikoptertrafikken fra Sola og Karmøy fra og med klokken 0800, varslet Avinor i en pressemelding tidligere i dag.

Men nå, klokken 10.40, skal askekonsentrasjonene som tidligere var over Sola og Karmøy, ha trukket seg lenger ut fra kysten. Dermed berører den ikke lenger disse områdene.

Luftrommet blir ikke stengt ved Stavanger lufthavn Sola, men hvert enkelt flyselskap må likevel ha en egen tillatelse til å fly under klassifiseringene. Ellers vil rutetrafikken langt på vei gå som normalt utover dagen.

Rammet av askekaoset? Her kan du se hva du kan kreve!

Kommer sørover

Det er også ventet at asken fra Grimsvötn vil bre seg videre innover Sør-Norge utover dagen, og at det antakelig vil nå luftrommet over Kjevik etter klokken 14 i dag.

Flytrafikken mellom Norge og Svalbard er også stanset på grunn av asken.

Foreløpig skaper vulkanutbruddet på Island ingen konsekvenser for flytrafikken ved Oslo Lufthavn, melder OSL på sin hjemmeside.

Er asken farlig? Dette gjør asken med DEG

Norwegian: går som planlagt

Norwegian skriver at flyselskapet følger utviklingen av vulkanaskespredningen tett, og at dagens flyprogram går foreløpig som planlagt.

Dersom situasjonen plutselig skulle endre seg, ber de passasjerene følge med på både Norwegians hjemmeside og Facebook-side. Flyselskapet vil også kontakte berørte passasjerer per sms.

Lurer du på hvor asken befinner seg? SMS-tjenesten ADAM /2326 har gratis Askevarsel. Alt du trenger å gjøre er å skrive ASKE til 2326, så får du oppdatert informasjon fra Avinor om konsentrasjonen av aske i luftrommet, ifølge en pressemelding.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!