USA-ferie fortsatt billig

Frister det med en tur til Miami? Vi har sjekket hva det koster å spise, shoppe og bo.

For 800 kroner får du et dobbeltrom på Park Central Hotel midt på Ocean Drive i Miami. Foto: Park Central Hotel.com
For 800 kroner får du et dobbeltrom på Park Central Hotel midt på Ocean Drive i Miami. Foto: Park Central Hotel.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA blir stadig mer tilgjengelig som feriedestinasjon for oss nordmenn, og spesielt New York har vært et ettertraktet reisemål til nå.

Sammen med Spania, Italia og Frankrike er USA med øverst på listen over mest populære reisemål blant nordmenn.

Og nå har også Miami kommet nærmere med ny direkterute med KLM fra Amsterdam.

Derfor har vi tatt en kjapp titt på hva det koster å leve noen dager på USAs østkyst.

>>> VALUTAKALKULATOR: Dollarkursen nå

Taxi starter på 14 kroner

Hentetaksten til en drosje i Miami er hyggeligere enn i Oslo, noe som er fint siden kollektivtilbudet ikke er all verden å skryte av.

Taksameteret starter på omtrent 2,50 dollar, og deretter koster det mellom 1 og 2 dollar per kilometer for selve turen, avhengig av når på døgnet du setter deg inn i bilen.

Man drikker med bedre samvittighet i USA. Pris per boks: Cirka fire kroner. Foto: Kristina Picard
Man drikker med bedre samvittighet i USA. Pris per boks: Cirka fire kroner. Foto: Kristina Picard Vis mer


Billig å slukke tørsten

Mat og drikke må sies å være rimelig i USA, i alle fall om du går på de rette stedene.

En boks cola fra en brusautomat koster 75 cent. Med dagens kurs tilsvarer dette litt over fire kroner. Det betyr at du kan drikke mellom tre og fire bokser for hva du må betale for en flaske i en brusautomat her hjemme.

Men hva koster det for eksempel på besøke en av USAs fastfood-kjeder? Vi besøkte familierestauranten Bubba Gump Shrimp Company, en litt dyrere fastfood-kjede enn MacDonald's og Burger King, og som har spesialisert seg på reke- og fiskeretter.

Kjeden oppstod i kjølvannet av filmen Forrest Gump, dersom noen lurer på om det er en sammenheng, og Forrest Gump er tema både underveis i måltidet og i suvenirbutikkene som tilhører Bubba Gump-kjeden.

På restauranten betalte vi 16,99 dollar (95 kroner) for en rett med friterte reker og chips. Colaen kostet 1,50 dollar (drøyt åtte kroner), og det var gratis påfyll.

De fleste lunsjrettene hos Bubba Gump i Miami ligger på rundt 17 dollar, men det finnes langt rimeligere fastfood-kjeder enn dette. Foto: Kristina Picard
De fleste lunsjrettene hos Bubba Gump i Miami ligger på rundt 17 dollar, men det finnes langt rimeligere fastfood-kjeder enn dette. Foto: Kristina Picard Vis mer

Artikkelen fortsetter under bildet.

Grei pris på hotell midt i smørøyet

Miami er stort og har mange ulike områder og livsstiler å by på. Området rundt havnen begynner å bli svært populært, men mange ønsker likevel å oppleve Ocean Drive langs Miami Beach.

Her finner du flere hoteller i ulike prisklasser, alle i artdeco-stilen som preger dette området.

Et hotellopphold på sentrale og populære Park Central Hotel koster fra 810 kroner per dobbeltrom per døgn i juni.

Under halv pris på shopping

Selv om hver stat i USA slenger på en liten ekstra skatt (tax) på toppen av det varen koster, er det nesten alltid rimeligere å handle i USA enn i Norge. Spesielt når det kommer til klær, sko, sportsutstyr og annet tilbehør, kan du gjøre noen priskupp.

I Flordia er skatten på rundt seks prosent, og dette legges som regel på i kassen.

I skrivende stund er prisen på et par Ray Ban Wayfarer (2132) solbriller 119 dollar, omtrent 700 kroner inkludert skatt, på Sunglass Hut i Miami. Veiledende pris for samme modell i Norge er 1.090 kroner.

Men de virkelige gode kjøpene gjør du i sko- eller sportsbutikken. Ascis Gel-Kayano 17 løpesko koster 140 dollar, omtrent 780 kroner, hos FootLocker i Miami, mens du må betale minst 1.600 kroner for dette skoparet i norske sportsbutikker, de fleste selger det for rundt 1.800 kroner i butikk.

USAs priser på sportsutstyr er mye hyggeligere enn de norske. Prisforskjell: 800-1000 kroner.  Foto: Asics
USAs priser på sportsutstyr er mye hyggeligere enn de norske. Prisforskjell: 800-1000 kroner. Foto: Asics Vis mer