Upopt og billig?

Vi omfavner altså Kanariøyene, men er mer skeptiske overfor Brasil. Her er destinasjonene som selger dårlig, og tipsene om når du bør reise for å få de beste prisene.

Charterselskapene sliter med å få de helt store folkemassene til Brasil. På bildet vises Iguacu Falls.
Foto: Star Tour Foto: star tour
Charterselskapene sliter med å få de helt store folkemassene til Brasil. På bildet vises Iguacu Falls.
Foto: Star Tour Foto: star tour Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Høstferie og vinterferie er perioder hvor det er mange som vil ut å reise, sier salgssjef i Ving, Christian Lunde.

Han får støtte av informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour:

- Jul, vinterferie og påske er typiske topper hos oss, men noen reisemål selger mer jevnt og trutt – som Gran Canaria, sier Petersson. Det kan kanskje bli rimelige restplassreiser de to første ukene i desember og uke to og tre i januar, men også de spesifiserte reisene er rimelige i disse periodene, sier Petersson videre.

Christian Lunde i Ving sier at det kan være mer prisgunstig rett før og rett etter travle perioder – som før og etter høstferien og vinterferien.

Brasil, Sharm og cruise går tregt

Både Ving og Saga kjører for tiden kampanjer med reduserte priser på cruise. Og akkurat cruise er et punkt på vinterprogrammet de gjerne skulle solgt mer av.

- Vi skulle gjerne solgt mer av vårt cruise fra Tenerife, sier salgssjef i Saga Solreiser, Marie-Anne Zachrisson. Her seiler man blant annet innom Kanariøyene, Madeira og Afrika. Andre destinasjoner som henger litt etter er Brasil og Sharm el Sheik i Egypt. Sharm el Sheik er en nyhet, så det tar nok en tid før den kommer skikkelig i gang, sier Zachrisson.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ving ytrer også ønske om bedre salg av cruise fra Tenerife, samt Natal i Brasil. Star Tour melder også om et tregere salg til Brasil enn ønskelig. Kanskje kan vi da forvente rimeligere tilbud til Brasil utover vinteren, i likhet med utviklingen på cruiseprisene som ble satt ned nå nylig?

- Det kan selvsagt bli reduserte priser, men dette vil bli rett før avgang, sier Marie-Anne Zachrisson i Saga Solreiser.

- Vi har allerede en nettrabatt på 500 kroner per person på reiser til Natal i Brasil, sier Lunde i Ving. Vi synes for øvrig at vi allerede har veldig fordelaktige priser til Brasil, avslutter Lunde.