Unni Lindell har levert tredje manuset i romanserien om etterforskeren Cato Isaksen.
Unni Lindell har levert tredje manuset i romanserien om etterforskeren Cato Isaksen.Vis mer

Unni Lindell og Latvia

Reiser en forfatter mye eller blir det mest i fantasien? Vi har snakket med Unni Lindell, høyaktuell som påskefavoritt med sin prisbelønnete krimroman – Drømmefangeren.

Påskens mest leste forfatter? Ikke umulig. Med neste manus endelig på vei til forlaget er det på høy tid med ferie for krimforfatter Unni Lindell. Hvor vil du reise akkurat nå?

- Latvia, rett og slett! Virker kanskje litt rart, men jeg har så mange venner og kjente der som jeg savner. Jeg har arbeidet med et hjelpeprosjekt utenfor Riga de siste to årene og det har gitt sterke inntrykk. Landet er helt fantastisk, ikke grått og trist som man gjerne tror.

Reiser du mye?

Det blir mye reising, men mest i forbindelse med bøkene mine. Siden jeg sitter og jobber hjemme setter jeg stor pris på å komme meg ut og bort. Jeg har vært heldig å få tildelt to reisestipend, det siste nå i forbindelse med Rivertonprisen. Nå blir det Praha, og det for aller første gang. Jeg gleder meg veldig, har avtalt med den norske ambassadøren at han skal vise meg omkring.

Hvor gikk siste reisen

Det var en weekendtur til London, rett før jul. Kjempefin by.

Din beste reiseopplevelse

Jeg er ekstremt glad i Paris. Jeg kan vel rett og slett bekjenne at jeg er frankofil, men jeg husker veldig godt første gang jeg kom til Paris – jeg var 19 og på interrail. Møtet med fransk kultur var overveldende og siden da har alltid Paris vært min by.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Din verste reiseopplevelse

Det er ikke en enkelt opplevelse, men mer et sted. Jeg kan ikke fordra Gardermoen, altså Oslo Lufthavn. Jeg forbinder det med time etter time med ørkesløs venting. En gang måtte jeg sitte tre timer i et fly før noe som helst skjedde. Det var grusomt: Barnegråt og ingen informasjon. Det har sikkert blitt bedre nå, men jeg klarer rett og slett ikke det stedet!