Unngå UV-sjokk

UV-strålingen vil være sterk over Sør-Norge i dagene fremover.


Norsk Institutt for luftforskning (NILU) kommer i sommer med regelmessige UV-varsel for hele landet. De advarer nå mot ekstra sterk UV-stråling over Sør-Norge. Med over 7 på UV-skalaen langs strendene våre nå, kan du raskt ta skade dersom du ikke beskytter deg.

Sjekk strålingen der du bor

UV-stråling over seks er sterkt, mellom fire og seks er middels sterkt og under fire er svakt. Her kan du selv sjekke UV-verdiene der du oppholder deg.

Beskyttelse

Vi har godt av litt sol, men for mye tar vi lett skade av. Så sterk som UV-strålingen er nå, er det ekstra viktig at du beskytter deg.

  • Fem tips om solbeskyttelse

  • Her finner du huskelisten for solkrem

  • Se hva forskerne sier om solkrem – beskytter den slik den skal?
  • Ut på tur?

    Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

    Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

    Artikkelen fortsetter under annonsen