Unngå koffertsøl

Hele toalettvesken full av digre flasker med dårlige topper som lekker. Det er en alt for typisk reiseopplevelse. Men løsninger finnes.

Unngå koffertsøl
Stort og smått med skrutopp.
Stort og smått med skrutopp. Vis mer

Toalettveskens mange nødvendigheter krever stor plass. Sjampoflasker i familiestørrelse og bodylotion i litersflasker fra Rimi. Billig å kjøpe kanskje, men unødig plasskrevende når du skal på reise. I alle fall om reisen ikke er av typen "to måneder borte". Dessuten lekker de! Få ting er lifligere enn tannbørster fulle av dusjsåpe. Heldigvis finnes råd både for tettere og lettere transport av toalettnødvendigheter.

Tett og plassvennlig

Vi har kommet over en snerten turpakning beregnet på flytende toalettprodukter. Pack'n Pour er navnet på fire plastflasker med skrukork som egner seg godt i trange toalettvesker. Settet består er to små og to litt større beholdere i kraftig plast. De kan settes sammen til en enhet ved hjelp av en femte del som også er en liten beholder. Flaskene kan du bruke til å frakte sjampo, kremer og andre væsker. Plasten er av et HDPE-materiale som også er trygt å fylle næringsmidler på. Det betyr for eksempel at du også kan fylle drikke på dem. Den siste beholderen er ikke vanntett. Vårt forslag er å benytte den til å lagre for eksempel bomull, smykker eller andre småsaker.

Påfyll

Flaskene er naturlig nok ganske små. Det er også flasketuten. Vi ser nok for oss et potensielt problem i overføringsfasen. Det vil si når du skal fylle flaskene med kremer og såper. Tyktflytende stoffer vil neppe frivillig gli usølt ned i de små beholderne.

Settet kommer fra GO International, og forhandles i Norge av Danestyle Norge. Flaskene er ikke lagervare men kan skaffes fra forhandler. Prisen er 123 kroner.

Små flasker

Du kan også krympe innholdet i toalettvesken på andre måter. Flere produkter kommer også i snertne små reisepakninger. Både frisører, kosmetikkjeder og dagligvarehandel fører småflasker av sjampo, barberskum og andre såpeprodukter. Flere kremer og kosmetikkprodukter finnes også i små flasker og beholdere. De fleste taxfreebutikker og kosmetikkforretninger på flyplasser fører reisevennlige pakninger.

Problemet med disse småflaskene er dessverre at de ofte har samme topp som sine større søsken. Er den av typen som vippes opp eller lignende, er faren for lekkasje like stor som før.

Din favoritt?

DinSide Reise presenterer i denne serien noen av de hjelpemidlene vi synes skal være med i bagasjen. Flere nyttige greier finner du omtalt i artiklene til høyre. Har du en favoritt som er uunnværlig på reisen? Skriv inn og fortell oss om det på e-post - reiseinfo@dinside.no

Ut på tur

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.