Du kan fortsatt reise billig i London.
Du kan fortsatt reise billig i London.Vis mer

Unngå dyr transport

Selv om Transport for London satte opp takstene for å kjøre kollektivt etter nyttår, kan du fortsatt ta undergrunn og buss billig i den britiske hovedstaden.

Fra nyttår har det blitt dyrere å reise kollektivt i London. De nye reglene er innført for å tvinge menigmann i London til å kjøpe den nye typen "Oyster card" melder NTB fra den britiske hovedstaden. Dette er et kort som stadig får flere bruksområder, og som nå tillater deg å reise med buss, lokaltog og undergrunnen.

Kjøp dagskort

Økningen i billettprisene vil i all hovedsak gå utover turistene som ferierer i hovedstaden. Men det er ikke dermed sagt at du er nødt til å betale blodpris for kollektivbillettene dine. For å ikke bli blakk av å kjøre rundt i byen, lønner det seg å kjøpe dagskort for £5,10 (rundt 64 kroner). En enkeltbillett koster omlag 50 kroner etter de nye avgiftene, derfor vil det for en stor del lønne seg å kjøpe disse dagskortene.

Anbefalt for turister

Som turist trenger du sjelden mer enn dagskort som dekker sone en og to, og disse kortene fungerer på undergrunn, buss og visse lokaltog.

Skal du være i London over helgen lønner det seg ikke å kjøpe tre-dagerskort. Da lønner det seg heller å kjøpe off-peak dagskort for hver av dagene.

Skal du imidlertid tilbringe tre dager i byen i løpet av arbeidsuken, kan du kjøpe et tredagerskort til £16.40 (cirka 200 kroner).

Artikkelen fortsetter under annonsen