Foto: Flying Pasties
Foto: Flying PastiesVis mer

Unngå å bli avkledd i kroppsskanneren

Liker du ikke tanken på at fremmede ser deg naken?

Kroppsskannere er blitt installert på flere flyplasser både i USA og Europa etter at det har blitt avslørt en rekke terrorforsøk mot flytrafikken. Kroppsskannere er kontroversielle, fordi de regelrett "kler av" passasjerene.

Les også: Økende skepsis til kroppsskannere

Flyplassene som har installert kroppsskannere (deriblant Heathrow og Schiphol), hevder at passasjerenes privatliv blir sikret ved at sikkerhetskontrolløren som sjekker bildene sitter et helt annet sted enn der selve skanneren står.

Det er mange som ikke synes det hjelper så mye. De liker ikke tanken på at en eller annen fremmed person kan sitte og se deres edlere deler på en skjerm. Et amerikansk selskap har derfor laget klistremerker i gummi som du kan feste på dine private deler, slik at sikkerhetskontrollørene ikke får sett deg naken.

Flying Pasties, heter klistremerkene, som kan brukes flere ganger. De festes enten direkte på huden, eller med en krok utenpå klærne. Dermed unngår du at sikkerhetskontrollørene ser deg kliss naken når du går gjennom kroppsskanneren.

Produsenten oppfordrer alle som bruker Flying Pasties å fjerne dem og levere dem til sikkerhetskontrolløren dersom de blir bedt om det.

 Foto: Flying Pasties
Foto: Flying Pasties Vis mer


Flying Pasties kan kjøpes via selskapets nettside. Et sett for kvinner koster 13 dollar, mens et klistremerke for menn koster 9 dollar. Frakt kommer i tillegg.

Artikkelen fortsetter under annonsen