Unitedfly på bakken... et alt for vanlig syn i sommer.
Unitedfly på bakken... et alt for vanlig syn i sommer.Vis mer

United Airlines – størst og verst

Verdens største flyselskap, United Airlines, sliter for tiden. Avgangene forsinkes, og det kanselleres i høyt tempo.

De er verdens største flyselskap, og de holder selvsagt til i USA. Selskapet har for tiden betydelige problemer! Avisoverskriftene i USA om United har blitt stadig større og krassere, og kundene surere og surere.

Kanselleringer og forhandlinger

Vanskelige værforhold og problemer med forsinkelser i luftrommet. Dette er problemer som har rammet alle flyselskaper i USA denne sommeren. Men United har slitt mer enn andre på grunn av problemer i forhandlinger med selskapets mer enn 10.000 piloter. Alt dette har ført til at verdens største flyselskap har kansellert pinlig mange flygninger de siste ukene. Faktisk er selskapets problemer nå så betydelige at ledelsen har valgt å redusere flyprogrammet med 4.800 flygninger fra mai til august, og ytterligere 2.000 er fjernet fra septemberprogrammet. Og fortsatt må det muligens hardere midler til for å unngå kanselleringer og forsinkelser.

Innrømmelser

Selskapet innrømmer at de har problemer. I en nylig utsendt pressemelding sier selskapets senior visepresident for marked, Graham Atkinson, at denne sommeren har vært ekstremt vanskelig for Uniteds kunder og ansatte.

- United planlegger ekstra initiativer for å gjenvinne kundenes tillit, men aller viktigst er det å få selskapets pålitelighet tilbake til et akseptabelt nivå.

Reisende som rammes av forsinkelser og kanselleringer før 30. september, kan spare 75 dollar i serviceavgift dersom de velger å endre reisedatoer eller utsetter reisen. Det loves også økte bonuser for medlemmer i selskapets kundeprogrammer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svart helg

United har hatt store problemer med å holde rutene helt siden april i år, datoen for utløpet av selskapets kontrakter med over 10.000 piloter. Siden dette har mange piloter nektet overtid i protest. Mangelen på piloter førte til at selskapet måtte kansellere hele 16 prosent av flygningene sine på sin ”hjemmeflyplass”, Chicago O’Hare, forrige lørdag. Dette skapte selvsagt også store forsinkelser i resten av landet.

United Airlines – størst og verst

  1. Kart: Hvor er Chicago?

Og ikke nok med at pilotene er misfornøyde. United er nå også i gang med å reforhandle kontraktene med både stuerne, mekanikere og ansatte i gatene. Det kan altså være duket for ytterligere problemer for verdens største flyselskap i tiden fremover. Magasinet biztravel advarer derfor sine lesere om fortsatt uro i United. Selv om været normaliseres kan selskapet regne med flere forsinkelser, kanselleringer og rutereduksjoner på grunn av problemene med de arbeidsstokken. Reisende bør være klar over dette om de velger å bestille turer med selskapet, og man bør helst sjekke at allerede bestilte reiser faktisk fortsatt står på selskapets kjøreplan.

Billig reise?

Har du kofferten pakket og klar, men ikke bestemt deg for hvor ennå? Ta en titt i vår oppdaterte restplassoversikt. For å se hva andre synes om ditt reisemål, eller for å komme med dine egne meninger – sjekk Din Reiseguide. Pass også på å send inn dine beste feriebilder og reisehistorier til vår store Sommerkonkurranse der du kan vinne reisebøker, en reise og fotoutstyr.