Unike, naturlige kremtopper

Fascinerende landskap er naturens underverk.

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Moder jord har opp igjennom millioner av år funnet på mye artig som har skapt de merkeligste landskaper. Chocolate hills, sjokoladetoppene, i Filippinene er et godt eksempel.

De nærmest perfekte kremtoppene ligger spredt på et 50 kvadratkilometer stort område på øya Bohol. Det er omtrent 1.800 av de gresskledte åsene, og de aller fleste er selvstendige (cirka 1.270 av dem), mens noen henger sammen. Gresset som dekker åsene blir brune i den tørre årstiden. Det er slik de har fått navnet Chocolate Hills.

I visse deler av området er åsene omkranset av jordbruksåkre, mens i andre er det regnskogen som rår.

Se også den ville naturen du ikke visste fantes i Norge

Chocolate Hills har fått navnet på grunn av den brune fargen åstoppene får når gresset tørker. Foto: Ramir Borja
Chocolate Hills har fått navnet på grunn av den brune fargen åstoppene får når gresset tørker. Foto: Ramir Borja Vis merHvordan i all verden?

De perfekte åstoppene er laget av gresskledt kalkstein. De fleste er 30-50 meter høye, mens den aller største er hele 120 meter høy.

Geologene er ikke helt enig i hvordan disse åsene er skapt. Teoriene spenner fra at kalksteinåsene har blitt dannet ettersom havbunnen har steget opp og blitt til tørt land, til at elver og vann har gravd seg ned rundt toppene, til at en vulkan gikk i lufta, og steinene som ble slynget ut deretter ble dekket av kalkstein. Les mer om teoriene hos Wikipedia.

Her ser du en del av Chocolate Hills der regnskogen dekker åstoppene, også. Foto: Wikipedia
Her ser du en del av Chocolate Hills der regnskogen dekker åstoppene, også. Foto: Wikipedia Vis merStort turistmål

Kremtoppene er faktisk et av Filippinenes største turistmål, og det enda øyriket kan friste med hvite palmestrender omtrent på alle bauger og kanter. Det finnes flere observasjonspunkter, noen av dem er laget på toppen av åsene.

Filippinene har søkt om at Chocolate Hills skal komme på Unescos verdensarvliste. De er også med i konkurransen om å komme på listen over Asias syv naturlige underverk. Se flere bilder av Chocolate Hills hos Seven Natural Wonders . Her kan du også sjekke ut andre naturlige underverk over hele verden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer