Underverker: Favoritten er 6000 km lang ...

Hvem leder an i kappløpet om å bli verdens syv nye underverker? I alle fall ikke Operahuset i Sydney, skal vi tro veddeselskapene.

Den kinesiske mur er spillselskapenes favoritt. Foto: Steven Cheah
Den kinesiske mur er spillselskapenes favoritt. Foto: Steven Cheah Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanskje er det kinesiske myndigheters kampanje for å kuppe avstemningen om verdens syv nye underverker som fører Den kinesiske mur i tet. På nettspillselskapet Betssons oddsliste ruver i alle fall muren på topp med så suverent kjipe spillodds som 1,01. Sikker listevinner ...

Av de 21 underverkene som fortsatt er med i den internasjonale avstemningen, er Pyramidene de eneste som også stod på den opprinnelige listen fra antikken. Pyramidene er også DinSides leserfavoritt, såvidt foran Den kinesiske mur, skal vi tro denne avstemningen.

Syv favoritter

Blir listen som oddslisten til spillselskapet, er det disse syv som kåres som verdens nye underverker:

  1. Den kinesiske mur, Kina
  2. Taj Mahal, India
  3. Akropolis, Hellas
  4. Colosseum, Roma
  5. Statuene på Påskeøya, Chile
  6. Machu Picchu, Peru
  7. Stonehenge, Storbritannia
I bunnen finner vi Operahuset i Sydney, Neuschwanstein Castle og Timbuktu, noe som synes å stemme bra med DinSides leseres oppfatning også. På favorittlisten mangler Colosseum fra leserlistens topp syv foreløpig, mens Angkor er inne.

De nye underverkene blir presentert på den symbolske datoen 7.7.07, frem til da er det stemmer fra hele verden som avgjør den faktiske rangeringen. Mer om kåringen av de syv nye underverkene, og hvor du kan stemme, finner du her.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!