Undertøyet som viser fingeren til sikkerhetskontrollørene

Sender klar beskjed via nakenskannerne.

 Foto: 4th Amendment Wear
Foto: 4th Amendment WearVis mer

Det er tilnærmet opprør blant amerikanske flypassasjerer over de nye og strengere sikkerhetskontrollene ved landets flyplasser. I disse dager oppfordres passasjerer til å nekte å la seg nakenskanne, og dermed måtte kroppsvisiteres manuelt. Hvis nok passasjerer gjør dette, håper initiativtakerne på at det blir lange køer og flyforsinkelser. Alt for å vise hvor misfornøyde folk er med de nye reglene.

Les mer om intimvisiteringen passasjerene må gjennom

En annen fiffig måte å protestere på er å kjøpe noen av disse plaggene fra 4th Amendment Wear. Disse bokserne, t-skjortene, trusene og bh-ene er påtrykket en skrift som skal kunne synes på røntgenbildene som blir tatt av passasjerene.

På boksershortsen står det: "Read the 4th amendment perverts".

Amendment IV omhandler privatlivets fred, og vanlige menneskers rett til å ikke bli utsatt for ransakelser uten at det er skjellig grunn til det.

Personene som står bak hevder at undertøyet ikke er ment å provosere sikkerhetskontrollørene, men få folk til å tenke over sine sivile rettigheter.

Disse flyplassene har nakenskannere

 Foto: 4th Amendment Wear
Foto: 4th Amendment Wear Vis mer


 Foto: 4th Amendment Wear
Foto: 4th Amendment Wear Vis mer


Lyse hoder har allerede kommet opp med produkter som skal gjøre hele nakenskanningen mer komfortabel. Vi har tidligere skrevet om klistremerkene du kan feste på dine edle deler slik at ikke disse synes på røntgenbildet.