Under konserthusets tak

Jerry Lee Lewis, Jørn Hoel, Randy Crawford, Bjøro Håland, BB King, Bonnie Tyler og Dalai Lama. Dette er noen av berømthetene som har fått plass på Hotel Grand Olavs skrytevegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Clarion Hotel Grand Olav ligger i Olavskartalet, som også huser byens konserthus.
Clarion Hotel Grand Olav ligger i Olavskartalet, som også huser byens konserthus. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hotel Grand Olav ligger sentralt plassert i forhold til kulturopplevelser i Midt-Norges hovedstad. Under samme glasstak som byens konserthus, OlavsHallen, ligger de 106 rommene til Hotel Grand Olav. Berømtheter som overnatter på hotellet, blir spurt om bilde og autograf til å henge opp på skryteveggen i hotellets restaurant.

 • Se bildene fra Hotel Grand Olav her.
 • Full oversikt

  Full oversikt.
  Full oversikt. Vis mer
  Salg og markedssjef ved Clarion Hotel Grand Olav, Stig Ludvigsen.
  Salg og markedssjef ved Clarion Hotel Grand Olav, Stig Ludvigsen. Vis mer

  Milano heter den største suiten på kulturhus-hotellet. Den måler cirka 105 kvadratmeter i full størrelse; med oppholdsrom, to soverom og to bad. Fra de skråstilte vinduene på toppen av glasshuset har du førsteklasses utsikt over trønderhovedstaden.

  Suiten kan deles av og leies ut i sine mindre bestanddeler, eller du kan leie alle 105 kvadratmeterne. Reisende med livvakt bestiller gjerne hele suiten; berømtheten tar det store soverommet, og så får livvakten det minste … og med speil i taket over sengen har livvakten full oversikt – i alle fall over det meste som foregår i egen seng.

  Forretning og kultur

  Hotel Grand Olav mottok sine første gjester i august 1989, en måned før OlavsHallen åpnet dørene for publikum for første gang. Grunnsteinen ble lagt ned av H.M. Kong Olav i 1988. Bygningen er tegnet av arkitekt Per Knudsen, som også er mannen bak Royal Garden Hotel, beliggende vis-a-vis OlavsHallen.

  - Vi har hovedsakelig kurs, konferanse og forretningstrafikk, men det kulturelle på huset er også storbrukere av hotellet, forteller salg og markedssjef på Clarion Hotel Grand Olav, Stig Ludvigsen.

  Du får for eksempel kjøpt pakker med underholdning i kulturhuset og overnatting på Grand Olav. I tillegg forteller Ludvigsen at de har avtale med artistbyråer og impresarioer, som ofte plasserer sine stjerner her. Men rockestjerner og andre B-kjendiser som ramponerer hotellrommene, har Hotel Grand Olav vært forskånet fra.

  - Nesten daglig har vi artister som bor her, men de oppfører seg pent, forteller salg og markedssjefen.

  Styrer unna ungkarsfester

  Under OlavsHallens glasstak finnes 106 hotellrom. I tillegg til den største suiten – Milano – har Grand Olav hotel ti mindre suiter; alle utsmykket på forskjellig måte. Suitenes essens kan fanges i deres unike navn; vi kan nevne Peninsula, Hårek, Santa Monica, Nordenfjeldske og enda flere. Suitene benyttes mye som brudesuiter og til store arrangementer i OlavsHallen. Men du må ikke tro at det bare er å ringe og bestille den største suiten.

  - Vi sjekker hvem som skal ha suiten og hva de skal ha den til. Vi er for eksempel ikke interessert i å ha ungkarsfester der, sier Stig Ludvigsen.

  Priser og inntrykk

  Den største suiten, Milano, koster 6.000 kroner i døgnet. De mindre suitene koster 3.500 kroner i døgnet. Til sammenlikning koster Britannia Hotels flotteste suite 5.500 kroner i døgnet, og Royal Garden Hotels flotteste suite 7.000 kroner.
  Sammenliknet med Britannia Hotels flotteste, Privaten – som du kan lese om og se bilder av her, mangler nok Grand Olavs Milano-suite en del særpreg. Grand Olavs største er til gjengjeld mye større enn Britannias flotteste, og er modig i fargevalget. Men etter vår smak er den noe kjedelig i interiørvalget – kanskje med unntak av den veldige sengen i ”livvakt”-rommet.

 • Se bildene fra Hotel Grand Olav her.
 • Flere suiter

 • Britannia Hotel i Trondheim: Historisk herlighet
 • Oslo-hoteller:

 • Hotel Opera: Hotell med opera-ambisjoner

 • Hotel Bastion: Hemmelig Oslo-perle

 • Vi tester luksus suitene
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.