Under flygningen


Under flygingen

Når du først har kommet inn i flyet og skal starte på den lange, eller korte, reisen har vi flere tips du kan benytte deg av.

  • Under take-off skal du IKKE utlikne i øret sånn som mange gjør. Dette skal du kun gjøre under nedstigning. Dottene du får i øret på vei opp, er trykket som blir lavere, og du skal da svelge hardt for å jevne ut trykket. På vei ned skal du blåse i nesegangen for å utlikne det trykket som blir høyere. Å blåse gir ingen eller motsatt effekt på vei opp.

  • Mange opplever tørr hud på grunn av den tørre luften. Hudkrem er fint å ta med seg. Vær dog oppmerksom på de nye bagasjereglene.

  • Er du ekstra sulten kan det være lov å ymte frempå at man har diabetes og kan trenge litt ekstra mat. Dette er noe man normalt ikke får, derfor kan man jo kanskje driste seg til å ta en spansk en.

  • Lider du av vond fotlukt kan du tenke på dine medpassasjerer ved å la være å ta av deg skoene. Er ikke dette noe problem for deg, er det veldig godt å gå uten sko under flyturen. Ta gjerne med et par varme sokker i bagasjen.

    Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Beveg deg under flyturen hvis den er lang. Det er greit å løse opp kroppen litt, og ikke bli sittende på ett og samme sted i flere timer. Det er dessuten viktig for å unngå blodpropp på lange flyturer. Mer om det her.

  • Drikk mye for å opprettholde væskebalansen i den tørre kabinlufta, selv om du må late vannet ofte. Kullsyreholdig drikk bør du holde deg unna da det kan utløse problemer i kroppen ettersom trykket er lavere i kabinen enn på havnivå. Gass, f.eks. i bihuler, tarmer eller mellomøre utvides med omlag 35 prosent når du er i marsjhøyde, skrev Dagens Medisin for noen år tilbake. Unngå vanndrivende drikker som kaffe, alkohol og cola om du ikke setter pris på hyppige toaletturer.

  • Kanskje ikke et komforttips, men av sikkerhetshensyn er det lurt å ha beltet på så lenge du sitter i setet. Beltet kan reguleres slik at det slipper å være usjenerende, men det vil alltid hjelpe deg om det plutselig skulle oppstå turbulens. Dette kan faktisk spare deg for en skikkelig takskalling. Les mer om turbulens her.