Ukjent perleglans

Det er mange å velge blant, men de fleste er allerede oppdaget. Likevel finnes det enkelte øyer som ikke er overutnyttet av turistene på tross av at de har mye å by på.

Nesten ukjent - nesten for god til ikke å få med seg. Koufonissi.
Nesten ukjent - nesten for god til ikke å få med seg. Koufonissi. Vis mer
"Det store blå" ble filmet her. Flere og flere vender tilbake til Amorgos.
"Det store blå" ble filmet her. Flere og flere vender tilbake til Amorgos. Vis mer

Det finnes fortsatt øyer i Hellas der du ikke møter naboen, og der du kan finne freden. Vi guider deg til noen av de gjenværende perlene som fortsatt ikke er "oppdaget" av massene.

1: Koufonissi

Enkelt og greit et paradis. En miniøy som særlig trekker barnefamilier på grunn av at den er tilnærmet bilfri, har fantastiske strender og små hvitkalkede kubehus. Koufonissi er tilnærmet flat, og du kan lett komme deg rundt øya på noen få timer. Strendene er av de aller ypperste i Hellas. Øya ligger rett syd for Naxos, og er lett tilgjengelig med båt. Men blåser det sterkt, kan det gå dager mellom båtavgangene. Du bør derfor ikke ha alt for stramt tidsskjema.

2: Amorgos


Øya var innspillingssted for filmen Det store blå som ble noe av en kultfilm, og derfor i de senere årene har bidratt til å trekke turister hit. Også denne øya ligger i Kykladene - sydøst for Naxos. Foruten høye fjell, fantastiske strender og en unik atmosfære er det klosteret i Chozoviotissa som trekker. Hvitkalket klamrer klosteret seg til bratte bergveggen høyt oppe. Flere hundre trappetrinn må forseres før du er fremme ved inngangen, og er du sømmelig kledd kan du komme inn til munkene som gjerne byr på likør etter en tur gjennom klosteret som på det smaleste er bare fire meter bredt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

3: Skyros

Skyros. Utsikten fra borgen er noe for seg selv.
Foto: Tore Magne Skar Foto: Karoline Brubæk
Skyros. Utsikten fra borgen er noe for seg selv.
Foto: Tore Magne Skar Foto: Karoline Brubæk Vis mer

Ytterst av Sporadene er Skyros av de minst turistpregede øyene i Hellas. Hit kommer du for å se Skyros by som ligger godt i skjul fra havet med borgen som beskytter. Kanskje møter du en New age inspirert Shaman i gatene som går kurs på Skyros Senter. Helt sikkert er det at du i gatene vil se de typiske minimøblene som er tradisjonell innredning på Skyros. Byen, fraværet av utenlandske turister og utsikten fra borgen - alt er gode grunner til å besøke denne litt sære øya. Og jada, det er selvsagt masser av strender - også her…

Si din mening

Har du vært på disse øyene? Del din mening med andre i Reiseguiden. Sett karakterer her på Koufonissi, Amorgos og Skyros.