Ukjent kjendisby

Fra by og larm, til personlig strand og sjarm. Port Douglas er rolig, vakkert og dyrt.

Publisert
Sist oppdatert
Port Douglas blomstrer.
Port Douglas blomstrer. Vis mer


68 km nord for Cairns ligger en fortsatt mindre kjent og dermed mindre travel, men vel så vakker by som Cairns. Det har flere kjendiser og nygifte innsett, og mange tar ferien eller bryllupsreisen sin her. Port Douglas ligger på samme tropiske breddegrad som Tahiti. Og byen ligger enda nærmere korallrevene. Her kan du drøye et par timer ekstra på motellet før båten fra Cairns dupper innom i 9-tida.

Se bildene fra Fitzroy og Cairns

Flest restauranter i Australia

Sentrum er hovedsakelig gaten Macrossan med flust av butikker, turoperatører og 40 av byens 70 restauranter. Port Douglas er faktisk den byen i Australia med flest restauranter per munn å mette. Standarden på det meste er høy, turistene mange flere enn innbyggerne og prisene skrudd opp deretter. Rike mennesker har bygget en rekke hus i Beverly Hills-klassen på en bergtopp med utsikt over havet og byen. Men atmosfæren er koselig og folk i og utenfor servicenæringen svært så behjelpelige.

I gangavstand fra sentrum, finnes den kamera-triggende og verdenskjente Four Mile Beach. Utvalget av aktiviteter kan ikke sammenlignes med Cairns, men bør være tilstrekkelig for de fleste. Fisk litt, prøv paragliding, spill golf, ta en guidet tur eller boltre deg i det våte og salte element. En moderne havn tar imot cruiseskip og leier ut utstyr til hva det skal være. Tar man beina fatt innover i landet, sperres snart øynene opp for Daintree nasjonalpark. På søndager åpner et større marked ved St. Marys kirken. Kirken er for øvrig hyppig åsted for giftemål på grunn av den mektige glassveggen bak alteret med utsikt over stranda.

Betal - og sov godt

Som Cairns vasser Port Douglas i sengeplasser. Prisklassene spenner vidt, men med majoriteten konsentrert på øvre sjikt. Til gjengjeld slipper man å lure på om fasilitetene holder stand. Her er det høy kvalitet og renslighet over hele linja. Standard inventar er ofte internettilgang (mot betaling), eget basseng, egen restaurant og/eller gjestekjøkken, brosjyrehyller for attraksjoner og turer. DinSide så ingen priser under 25 australske dollar (NOK 119) per natt. Vil du slå på stortromma, klarer enkelte luksusresidenser å finne en løsning som trekker 4.000 australske dollar (NOK 19.000) fra kredittkortet daglig. De fleste sengeplassene i toppsjiktet koster imidlertid ikke mer en 300-400 australske dollar (NOK 1.430-1.910) i døgnet. Bortsett fra vintermånedene (juni-juli), klarer man seg fint uten booking på forhånd, men for å være på den sikre siden om man vil ha førsteønsket, er det greit å reservere på nett.

Eksterne lenker (engelsk):

 • Overnattingsoversikt
 • Hotelloversikt
 • Dette ungdomsherberget prøvde vi:

 • Parrotfish lodge: midt mellom hovedgata og Four Mile Beach. Rent, pent og enestående resepsjonister.
 • Svindler skaper historien

  Port Douglas ble stiftet i 1877 som utsendingspunkt for gullgraving fra Hodgkinson River. Senere ble tinn, sølv, sukkerstenger og sedertømmer en del av eksportnæringen. Gullet forsvant etter drøye 15 år, i likhet med mesteparten av befolkningen på 12.000. I 1960 var det kun 100 igjen. Tjue år senere innså turistnæringa at Port Douglas var en av Australias best bortgjemte skatter. Feriereisendes penger førte til en rivende økning i innbyggertallet på nærmere 400 prosent (!).

  Hovedmannen bak forvandlingen heter Christopher Skase [Skeis] som kjøpte 250 mål land og utviklet det enorme Sheraton Mirage Resort. Til alles forbauselse ble satsingen en suksess og flere investorer fulgte på. I dag koster det 375 australske dollar å bo på Port Douglas Country Club og 4.000 for den dyreste natta i Penthouse. Skase klarte å flykte landet da gjelda hans på 1,6 milliarder australske dollar ble oppdaget og forsøkt innkrevet.

  Se bildene fra Fitzroy og Cairns

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer