Ukens blinkskudd: Sterke ørkenfarger!

Ukens vinnerbilder varierer fra det eksotiske vakre til det helt erkenorske.

August måned er over oss og vi har kommet til femte runde av sommerens store 12189>fotokonkurranse på DinSide Reise. Hit kan du sende dine beste feriebilder, og bli med i konkurransen om et flunkende nytt digitalkamera. Hver uke kårer vi en vinner som får et undervannskamera fra Kodak i premie, samt en plass i finalen.

Tidligere vinnere

Vann og sommer kan synes å gå hånd i hånd. I foregående runder har vi latt oss sjarmere av vill 13582>barnelek, og en heller munter gjenspeiling av årets 13583>regntunge sommer. Med denne ukens vinnerbilde har vi flyttet oss både geografisk og tematisk, nemlig til Namibørkenen!

Vakre farger, slående komposisjon

Namibørkenen! Se de enorme sanddynene her! Vis mer

Vinnerbildet denne uken er tatt av Tarjei Tyssebotn fra Lier. Bildet er tatt i utkanten av Namibørkenen i det sørvestlige Afrika. Namibørkenen med sin fine aprikosfargede sand har noen av verdens høyeste sanddyner. Fotografen forteller følgende om vinnerbildet.

- Bildet er tatt i nærheten av Sossousvlei i Namibia. Det er tidlig morgen i slutten av juni, og solen er i ferd med å stige opp over Namibørkenen. Man får en ydmyk forhold til skaperverket når man står under de 350 meter høye sandynene, og betrakter de perfekte formasjoner som dannes av vinden. Som en kuriositet kan nevnes at ydmykhet også er nødvendig ettersom vi like etter sto med sand opp til frontruta på bilen, og ikke trengte hjelp fra ikke mindre enn to firehjulstrekkere for å få oss ut.

Vinnerbildet viser den dramatiske overgangen fra fruktig, grønt steppelandskap til ørkenens mektige sanddyner. Fargene i bildet er rett og slett fantastiske og komposisjonen likeså. Trærne som synes i forgrunnen av det gule sandberget setter dimensjonene i perspektiv. Et teknisk godt bilde som er vel hjulpet av et imponerende motiv. Se bildet i sin helhet her!

Sjarmerende, lat andreplass

Slapp hund. Se hele bildet her!
Vis mer


Bildet som tar ukens andreplass, og som også går til finalen, er tatt av Roald Bergstrøm. Han har titulert blinkskuddet "Hunder har det hett", noe som synes lang vei. Bildet er tatt på Kreta og hunden som preger bildet sliter helt tydelig med den voldsomme varmen. Bildet er vel komponert og bringer fram gode minner om en sommer slik den burde være, i hvert fall fra en to-bents synspunkt. Se hele bildet her!

Vi får daglig inn masser med flotte feriebilder og som vanlig har vi også denne uken tatt med en tredjeplass. Oddvar Johnsen har foreviget en ekte rotnorsk stemning i bildet, "Vandreren". En vandringsmann har tydeligvis her funnet ly for natten, sekk og stav står godt plassert inntil veggen på den gjengrodde hytta. Stemningsfull bonderomantikk! Se hele bildet her.

Billig reise?

Frister det med ferie, kan du finne de siste billigreisene på DinSide Reises restplassoversikt. Har du allerede vært på tur kan du dele dine erfaringer og opplevelser med andre lesere i reiseguiden. Skriver du inn en artikkel her, eller til denne epostadressen, kan du bli med i vår andre sommerkonkurranse. Her kan forfatterne av de beste reisebrevene vinne en feriereise og reisebøker.