Ukens blinkskudd: Himmelsk hav i Thailand

Med sommeren på hell ser vi fremover denne uken. Til eksotiske opplevelser på andre kontinenter.

Den alt for korte norske sommeren er på hell, løvet faller og badevannet ble aldri skikkelig varmt. Da frister det kanskje med palmestrender, tropisk hav og krystallblå bølger. Ukens blinkskudd viser oss den eksotiske ferieopplevelsen mange drømmer om, og fotografen vinner et engangs undervannskamera fra Kodak. Og husk: Nå nærmer det seg slutten på 12189>konkurransen. Det er kun to runder igjen før det blir kåring av vinneren av et digitalkamera.

Båtliv i Phuket

Knallfarger fra Phuket.
Foto: Gunnar Homdrum Foto: Gunnar Homdrum
Knallfarger fra Phuket.
Foto: Gunnar Homdrum Foto: Gunnar Homdrum Vis mer

Ukens blinkskudd er tatt av Gunnar Homdrum fra Oslo. Han forteller:

- Bildet er tatt på en dykketur som gikk fra Phuket, Thailand (desember
1999) og ut til flere av små-øyene utenfor. Kan desverre ikke huske hva
akkurat øya på bildet heter. Utrykk som "krytall-klart vann" får
unektelig en ny betydning.

Videre kan Homdrum opplyse at bildet er tatt med et Minolta Dynax 3xi påmontert et polariserende filter.

Juryen får et akutt anfall av reisesyke når vi ser 14675>dette bildet. Det klare vannet ser farlig fristende ut, fargene er sterke og klare, og det er et spennende bilde Homdrum gir oss. En soleklar vinner av syvende runde i 12189>konkurransen.

Fascinerende effekter

Trollsk stemning i Hellas.
Foto: Stig Solberg Foto: Stig Solberg
Trollsk stemning i Hellas.
Foto: Stig Solberg Foto: Stig Solberg Vis mer

Stig Solberg, som også er fra Oslo, har tatt ett 14676>originalt bilde fra Hellas.

- Bildet ble tatt i sommer utenfor Parga i Hellas, og er av Jomfru Maria øyen. Legg merke til den lille øyen som er til venstre. Ser ut som et hode av en kriger som kommer ut av vannet. Bildet er tatt om nattet, og er opplyst av månen og lyskastere som er plassert rundt om på denne øyen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et annerledes bilde med mystisk lys og spennende effekter. Juryen lar seg fengsle av den trollske stemningen, og selv om bildet er fra Hellas får vi assosiasjoner til så vel Kittelsens verden som gammel gresk mytologi.

Rett tid – rett sted

Å ta gode bilder er noe man kan arbeide med. Men for å ta gode reportasjebilder må man i tillegg være på rett tid til rett sted. Et noe spesielt eksempel på dette kommer fra Geir H. Reiersen.

- Bildet er tatt utenfor Highbury, London, etter fjorårets møte mellom Arsenal-Man.Utd. United vant oppgjøret 2-1 og politiet fryktet opptøyer etter kampslutt. Enkelte brukte uortodokse midler for å spre menneskemassen.

Vakkert? Neppe! Spesielt og litt morsomt? Absolutt! Bildet ser du 14677>her.

Send inn!

Det er kun kort tid å gjøre det på! Send derfor inn dine beste sommerbilder til 12189>konkurransen NÅ! Her finner du vinnerne fra 12615>1.runde, 12920>2.runde, 13169>3.runde, 13581>4.runde, 13911>5.runde og 14297>6.runde. Se og bli inspirert!

Er du ingen fotograf kan du delta i artikkelkonkurransen hvor du kan vinne reisebøker og et reisegavekort for 5.000 kroner fra Ving.

Reiselyst får du kanskje når du sjekker prisene i restplassoversikten, og tips og reiseopplevelser finner du i reiseguiden.