Ukens blinkskudd: Helt pyramidalsk!

Ukens vinnerbilde er også nestsiste vinnerbilde før den endelige finalen. Se Bjørn Årseths monumentale pyramidebilde og andre sommerbilder her.

Det er kun én runde igjen før vi samler sammen finaleteamet som blir med i konkurransen om et digitalkamera fra. Vil du at dine bilder skal bli med i konkurransen om et digitalkamera, må de være oss i hende innen torsdag morgen! Hvordan du sender dem finner du 12189>her. Trenger du inspirasjon? Her finner du vinnerne fra 12615>1.runde, 12920>2.runde, 13169>3.runde, 13581>4.runde, 13911>5.runde, 14297>6.runde og 14673>7.runde.

Ukens runde har mange gode kandidater. Her går vi fra mangetusenårig stein i Egypt, via en urnorsk sommermorgen, til litt strandhumor fra sommerferien i varmere land.

Pyramidene i Giza.
Foto: Bjørn Årseth Foto: Bjørn Årseth Vis mer

Enorm!

I denne ukens konkurranse går Bjørn Årseths spesielle pyramidebilde av med seieren. Fotografen forteller:

- Bildet er tatt i juli 1999. Størrelsen på pyramidene ved Giza utenfor
Kairo var vanskelig å få frem på et fotografi. Dette bildet er et forsøk
på å formidle hvor overveldet jeg ble av dimensjonene da jeg fikk se
Kheopspyramiden med egne øyne.

Overveldende, absolutt: Her ser vi turistene helt nederst – de blir som små insekter på den enorme pyramiden. Den tar liksom aldri slutt… jada – vi ser himmel høyt der oppe. Men vi er liksom ikke sikre på om det er toppen vi skimter, eller om det er som når du går i fjellet: Du tror du ser toppen – men når du kommer dit, ser du at fjellet bare fortsetter videre oppover. Bildet er tatt i en spennende vinkel og fargene er sterke og klare. Et spennende bilde av en av verdens mest fotograferte objekter. Se hele bildet 15088>her.

Vinneren får et engangs undervannskamera fra Kodak, og blir med i konkurransen om et digitalkamera.

Nasjonalromantisk morgenstemning.
Foto: Rita-Annett Johansen Foto: Rita-Annett Johansen Vis mer

Tiedemand og Gude?

På andreplass denne uken finner vi et bilde fra Tysnes i Hordaland. Her oser det av norsk nasjonalromantikk. Vi lurer nesten på om brudebåten fra Hardanger snart kommer klukkende over fjorden… Fotograf Rita-Annett Johansen forteller:

- Dette bildet er tatt på ferieparadiset Tysnes i Hordaland.... Foreløpig er det bare tyskere og bergensere som har oppdaget denne idylliske øya... Bildet er tatt i syvtiden en morgen.

Juryen faller for stemningen og lyset – et bilde som viser Norge på sitt vakreste en solblank morgentime. Se hele bildet 15094>her.

Ikke hodet i sanden...
Foto: Arne Løvaas Foto: Arne Løvaas Vis mer

Moro på stranden

Vi skal en helt annen lei i ukens tredje bilde. Dette er fotografert på en gresk sandstrand av Arne Løvaas. Dette er et morsomt og velkomponert bilde som oser av sommer. Hele bildet ser du 15102>her.

Ut på tur...

Er du reisesyk. Da kan du ta en titt på hva som er ledig av reiser i vår oppdaterte restplassoversikt. Nå er det virkelig billig å dra til Syden!

Om du ikke helt vet hvor neste tur skal gå trenger du kanskje inspirasjon? Har du bestemt deg ønsker du kanskje å finne ut litt mer om hva andre synes om ditt reisemål? I Din Reiseguide finner du både vurderinger og artikler fra leserne.