Ukens blinkskudd: Eventyrlig i Thailand

En meget sterk siste runde av fotokonkurransen – det siste vinnerbildet viser en magisk stemning over templene i Nord-Thailand.

Vi viser nå de siste vinnerbildene i sommerens fotokonkurranse på DinSide Reise. Etter åtte tidligere omganger er dette en meget sterk innspurt med alt for mange flotte bilder å velge blant. Men så er det også svært gode bilder vi får se denne gangen.

Snart finale

De ni vinnerbildene samt de tre beste andreplassene fra denne og tidligere runder blir med i konkurransen om et digitalkamera fra Epson, PhotoPC 850Z, til ca. 8300 kroner. Kameraet kan du se 15540>her.

Her finner du finalekandidatene fra 12615>1.runde, 12920>2.runde, 13169>3.runde, 13581>4.runde, 13911>5.runde, 14297>6.runde, 14673>7.runde og 15068>8.runde. En uavhengig jury skal vurdere disse bildene og rangere dem. I tillegg kan leserne være med på avstemningen om hvilket bilde som bør vinne. Juryens dom teller like mye som lesernes. Avstemningen legges ut fredag 8. september og vil pågå til og med tirsdag morgen. Vinneren offentliggjøres onsdag 13. september!

Magisk i Chiang Mai

Vakkert av templer i Chiang Mai - nord i Thailand.
Foto: Bjarne Nygård Foto: Bjarne Nygård Vis mer

Thailand har en sterk dragning på oss nordmenn. Vårt viktigste nye reisemål har gitt oss fine bilder også tidligere i denne konkurransen. Blant annet vinnerbildet i den syvende runden – et typisk 14673>vannmotiv fra Thailand, meget godt sett av fotografen.

Denne gangen er det et motiv fra Thailands nordligste region som fanger juryens blikk. Templenes elegante former tegner seg tydelig som sorte silhuetter mot himmelen som snart blir helt mørk – men som akkurat i dette øyeblikket er kraftig rødorange. På originalen aner vi også den østlige himmelens måneskalk. Dette er dessverre vanskelig å se på den forminskede versjonen på nettet. Som grepet rett ut av 1001 natt og ganske passende som avslutning på sommerens fotokonkurranse.

Bildene viser templer i Chiang Mai i Nord-Thailand. Fotograf er Bjarne Nygård fra Molde. Hele bildet ser du 15537>her. Ukevinneren får et engangs undervannskamera fra Kodak.

Turbohund

Hund, vann og stein. Sommer selvsagt...
Foto: Nina Johnsen Foto: Nina Johnsen Vis mer

Selv om sommeren ikke er umiddelbart synlig i rundens andre bilde, forteller fotografen likevel at dette er sommergleder på høyt plan. Nina Johnsen har foreviget ferien til en firebeint følgesvenn:

- Ikke noe Sydenbilde her, men ferien til en hund, nemlig Turbo Turid.
Hver sommer tilbringer hun på stranden og i vannet. Hun koser seg og bader
og leter etter steiner. Hun hopper gjerne fra brygga og dukker hodet under vannet
for å finne steinene.

Bilde gir oss en følelse av virkelig kontakt med hunden. Et teknisk meget godt bilde som i tillegg er spesielt og velkomponert. Se hele bildet 15538>her.

Nordnorsk stemning

Tredje bilde i denne siste runden viser et fantastisk lys over Andøya i sommer. Fotograf Terje Angeltveit forteller:

Blå sommer fra nord.
Foto: Terje Angeltveit Foto: Terje Angeltveit Vis mer

- Bildet er tatt på Bleiksstranda på Andøya 17. august nå i sommer. Det var en fantastisk solnedgang, der det kom inn skyer som ga et spesielt blått lys.

Klikker du 15539>her ser du hvorfor det nordiske lyset er så berømt – fargen og stemningen blir unik og finnes kun i nordlige land. Et vakkert bilde, som selv med (eller kanskje på grunn av…) sine kjølige toner, gir oss en norsk sommerfølelse.

Reiselyst?

Får du reiselyst og kribling i koffertnervene? Sjekk de billigste prisene og de mest spennende tilbudene her. Lurer du på hva andre syns om ditt reisemål, eller vil du dele dine reiseerfaringer med andre? Reiseguiden er riktig adresse.