UD advarer nordmenn mot å reise til Thailand

Etter blodige sammenstøt i forrige uke i de sørlige delene av Thailand, advarer nå Utenriksdepartementet nordmenn mot å reise til provinsene Pattani, Yala og Narathiwat.

Utenriksdepartementet råder nordmenn til å være forsiktige hvis de reiser i provinsene sør i Thailand, nær grensen til Malaysia. De som oppholder seg der eller som planlegger å dra til provinsene Pattani, Yala og Narathiwat bør ta kontakt med ambassaden i Bangkok for å registrere seg og få oppdatert informasjon.

Blodige opptøyer

Årsaken til UDs advarsel er de blodige kampene mellom sikkerhetsstyrker og ungdommer som har herjet dette området den siste tiden. I et forsøk på å få den urolige situasjonen under kontroll har myndighetene sendt troppeforsterkninger til området. Menneskerettsorganisasjoner og lokalbefolkningen kritiserer imidlertid myndighetene for å ha handlet svært brutalt. På onsdag ble over 100 muslimske separatister drept av tungt bevæpnede sikkerhetsstyrker. De fleste av dem var ungdom, hovedsakelig utstyrt med macheter.

Forholder seg til UD

Star Tour vil fortsette å ha reiser til Thailand denne sommeren, men informasjonssjef Lena Petersson presiserer riktignok at reiseselskapet alltid er opptatt av sikkerhet. - Vi følger alltid UDs anbefalinger, det er vår rettesnor. I forrige uke hadde vi 26 nordmenn i Thailand, men de var i Phuket, 600 kilometer fra der hvor uroen var, sier Petersson.