Tyvstart golfsesongen

- Lugn, Lugn – formanes det! Det er lett for deg å si det, tenker jeg olmt når kølla nok en gang røsker opp litt plen fra den etter hvert så forkomne driving rangen. Vi er på Canyamel Golf Club for å lære sportens hemmeligheter – det går ikke så bra…

Tett konkurranse ved hull 18 på Canyamel Golfclub.
Tett konkurranse ved hull 18 på Canyamel Golfclub. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Golf er en sport i voldsom frammarsj, også i Norge. Den voksende landeplage begynner nå å lage ringvirkninger i reiseindustrien: Sydenreiser med golftema selger nemlig som aldri før. I kalde vintermåneder er det Mallorca som er mest populært. DinSide Reise har testet forholdene.

Mange muligheter

Mallorca har totalt 13 golfbaner. De varierer i størrelse og kvalitet fra ni hull på trange Son Vida Club de Golf, til 18 hull på perlen Golf de Poniente. Oversikten over banene finner du her. For å få slippe til på de grønne markene bør du ha handicap under 36. Er du fersk nybegynner er banen Pula Golf eneste alternativ, her kreves kun grønt kort.

Banene er populære og det anbefales å arrangere spill og banereservasjoner på forhånd. Det enkleste er å kjøpe en ’golfpakke’ som inkluderer fly tur/retur, hotell, banereservasjon samt en golfvert. Ving Reiser har satset blant annet på turer til Mallorca og tilbyr miniuker (søndag – torsdag) fra kr 4.399.

For de helt grønne…

Låter termer som grønt kort og handicap fremmed? For oss helt grønne arrangeres introduksjonskurs hvor du visstnok lærer ’litt av det meste’ og får en smakebit på sporten. Lån av køller, videoanalyse, samt bruk av en driving range (et friområde for gale slag) er inkludert. Et fire dager langt kurs får du for kr 1.000.

- Bli venn med bollen! Det er guiden Tobias som taler igjen. Han er ingen hvem som helst. I følge egne ord kan han slå selveste Jesper Parnevik på en god dag, strengt talt burde jeg altså følge bedre med. Men golf er ingen enkel sport å lære, og tro meg – det er lett å bli frustrert!

Senhor Tobias – please help me…

Tobias Bjerlander: Slik skal du slå!
Tobias Bjerlander: Slik skal du slå! Vis mer

Tobias Bjerlander er golfvert for Ving Reiser i Cala Bona. For anledningen er han også min personlige trener.

- De fleste som kommer hit kan spille golf. Jeg (golfverten, journ. anm) skal sørge for at opplegget går som det skal, at spillerne kommer seg ut på banen og har det gøy der. Vi arrangerer konkurranser og hjelper folk til å bli et ekstra ’hakk’ bedre, sier Tobias.

Så var det det å bli et par hakk bedre da…Tobias sine fem gode tips til en fersk golfer finner du her.

Når, hvor og hvordan?

Mallorca har nærmest perfekte forhold for golf. Klimaet er passende – ikke for varmt. Banene er moderne, velholdte og varierte. Du kan spille hele året, høysesongen løper fra februar til begynnelsen av mai når golfsesongen starter her hjemme. Banene har samlet seg omkring to områder på Mallorca – Palmabukten som ligger nær byliv og kulturtilbudet i Palma, og østsidens Cala Bona med strender, drakegrotter og vakker natur.

Det har blitt svært populært å reise på spesialsydde golfturer til Syden. Her er et utvalg av ledige plasser i tiden fremover:

  • Cala Bona, Mallorca – 9. april (fem dager) – kr 4.399, Ving Reiser
  • Cala Bona, Mallorca – 13. april (fire dager) – kr 4.699, Ving Reiser
  • Costa Brava/Barcelona - 3. april (fem dager) - kr 4.995, Ving Reiser
  • Marbella - 7. april (en uke) - kr 6.645, Ving Reiser
Star Tour lanserer ny golfkatalog i april og har flere ledige reisemål. Dublin, Thailand, Lanzarote, Tenerife og Madeira er et utvalg. Globetrotter satser på mer eksotiske tilbud med muligheter for golfspill i blandt annet Kenya, Dubai, og Malaysia.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!