Tyvenes beste triks

Du tror du er lur, og det skjer selvfølgelig aldri med deg. Ti minutter senere har lommeboken din blitt en god dagslønn for en tjuvradd.

Det er typisk norsk å være lur, men stadig flere blir utsatt for ran og tyveri på feriereisen. I løpet av 2000 regner forsikringsselskapene med å betale ut over 160 millioner kroner i skadeerstatning. Til sammenlikning ble det betalt ut 60 millioner i 1990. Forsikringsselskapet Europeiske tror likevel at vi er blitt flinkere til å unngå triksene, ettersom vi er mer reisevante enn tidligere.

Det verste stedet du kan ha lommeboka er i baklomma.
Det verste stedet du kan ha lommeboka er i baklomma. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Vår erfaring er at Ola Nordmann har blitt mye flinkere til å passe på eiendeler og penger på ferien. Dessverre er det også slik at tyvene har utviklet seg til å bli mye råere og mer utspekulert enn tidligere, forteller informasjonssjef, Emma Elisabeth Vennesland.

Enorm fantasi

Triksene som brukes av tyvene, vitner om en imponerende oppfinnsomhet. Opplever du å få hjelp fra forbipasserende til å tørke bort fugleskitt fra klærne dine, bør du være på vakt. Ofte er det ikke fuglene som står bak ugjerningen, men en tyv med sennepsflaske. Og likeledes, leier du bil i Spania blir du som regel advart mot å ta imot hjelp hvis du punkterer. Det er kjent at tyvene lurer til seg verdifull bagasje ved å skjære opp dekkene, for senere å tilby hjelp med å skifte hjul. Sjekk tyvenes beste triks i disse lenkene.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Verst i byer

Mest utsatt er de som ferierer i storbyer, og da gjerne på korte weekendturer. I trengselen på t-baner, rundt store severdigheter og til og med inne på restauranter blir vi ettertraktede mål for tyveribander. Og det er ikke bare de uerfarne som rammes.

- Nei, du trenger ikke være naiv for å bli utsatt for lureri og ran. Tyvene er blitt utrolig kreative, og nordmenn er ettertraktede ofre. Vi oser jo ofte av velstand, og folk på turiststedene vet at vi har mye penger, påpeker Vennesland.

Ut fra antall anmeldte saker er Spania, med Kanariøyene i spissen, det stedet i verden hvor nordmenn blir ranet oftest. Listen over stedene hvor tyvene herjer som verst finner du her. Forsikringsselskapene sitter også inne med tips for å unngå tyveri. Tipsene kan du lese her.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.