Tysklands beste restauranter

Ti steder som får tennene til å løpe løpsk.

Tysklands beste restauranter

  1. BILDESERIE: Toppen av tysk matlykke


Den tyske avisen Focus Online har kåret Tysklands og Østerrikes beste restauranter. Dette har de gjort på bakgrunn av karakterer gitt av restaurantguidene Michelin, Varta, Schlemmeratlas, Feinschmecker og Gault Millau. Det er 1.113 restauranter i Tyskland, og 206 i Østerrike, så det er en god del steder å velge i, om du er ute etter en gastronomisk opplevelse.

Du kan selv søke etter anbefalte restauranter etter sted, hos Focus.de. Her er Tysklands ti beste, rangert etter landets beste først:

>> BILDESERIE fra de beste restaurantene


1: Schwarzwaldstube

Hvor: Tonbachstr. 237, Baiersbronn.
En av fire hotellrestauranter på hotellet Traube i Tonbach-dalen, ikke langt fra Baden-Baden, Stuttgart eller Strasbourg. Du anbefales å reservere bord god tid i forveien, om du vil spise her. Schwarzwaldstube har fått karakter 5 i Feinschmecker, 19,5 i Gault Millau, 3 stjerner i Michelin, 5 i Schlemmeratlas og 3 i Varta Führer.
På nett: Traube Tonbach

1: Dieter Müller

Hvor: Lerbacher Weg, Bergisch Gladbach.
Dieter Müller er en av to hotellrestauranter på hotellet Schlosshotel Lerbach. Maten som serveres her, beskrives som en kombinasjon mellom klassisk-fransk og besteborgerlig-badisk (fra Baden-området, red. anm.), med innslag av middelhavs- og asiatisk kjøkken. Hotellet ligger i Bergisch Gladbach, cirka 15 kilometer fra Köln. Dieter Müller har fått samme karakterer i de respektive restaurantguidene som Schwarzwaldstube.
På nett: Schlosshotel Lerbach

1: Waldhotel Sonnora

Hvor: Auf dem Eichelfeld 1, Dreis.
Restauranten ligger i det familiedrevne hotellet Waldhotel Sonnora, og den har fått samme karakterer i de respektive restaurantguidene som begge de to ovenfornevnte.
På nett: Waldhotel Sonnora

4: Residenz Heinz Winkler

Hvor: Kirchplatz 1, Aschau.
Restauranten ligger i hotellet Residenz Heinz Winkler i Aschau, Chiemgau, åtte minutter fra Chiemsee og 35 minutter fra Salzburg. Dette hotellet er medlem av kjeden Relais & Chateaux.
På nett: Residenz Heinz Winkler

4: Vendôme

Hvor: Kadettenstraße, Bergisch Gladbach.
Gourmetrestaurant på Grandhotel Schloss Bensberg, og en av totalt tre hoteller på hotellet. Hotellet ligger ved Bergisch Gladbach, som igjen ligger cirka 15 kilometer fra Köln.
På nett: Grandhotel Schloss Bensberg

6: Schloss Berg

Hvor: Schloßhof 7, Perl.
Hotellrestaurant i hotellet Schloss Berg, som er medlem i kjeden L'Art de Vivre. Hotellet ligger i Saarland, i hjørnet mellom Tyskland, Frankrike og Luxembourg. Her serveres mat fra det klassiske franske kjøkken.
På nett: Schloss Berg

7: Restaurant Bareiss

Hvor: Gärtenbühlweg 14, Baiersbronn.
Gourmetrestaurant på hotellet Bareiss, som ligger i Schwarzwald i Baiersbronn-Mitteltal, 70 kilometer fra Strasbourg. Medlem i kjeden Relais & Chateaux.
På nett: Bareiss

8: Résidence

Hvor: Auf der Forst 1, Essen.
Hotell og restaurant i jugendstil, beliggende i Ruhr-området, midt mellom Essen og Düsseldorf.
På nett: Résidence


8: Tantris

Hvor: Johann-Fichte-Str. 7, München.
Navnet på restauranten stammer fra det indisk-buddhistiske begrepet tantris, hvor alt dreier seg om nytelse. Moderne design i sentrum av München.
På nett: Tantris

1: La Table

Hvor: Hohensyburgstr. 200, Dortmund.
Restaurant i kasinoet Hohensyburg i Dortmund-Hohensyburg.
På nett: La Table

>> BILDESERIE fra de beste restaurantene

Eksterne lenker til restaurantguidene som ligger til grunn for avisen Focus' vurderinger: Michelin, Varta, Schlemmeratlas, Feinschmecker og Gault Millau.

Les mer om restauranter, mat og drikke på DinSide Reise