Tyskland + Romantikk = Sant!

En herlig ferie for deg og din kjære trenger ikke koste skjorta. Tekst: Kim Jansson

Planlegger du og partner en romantisk ferie, er det ikke nødvendig å dra til de klassiske kjærestebyene Paris og Venezia. Tyskland kan by på svært så romantiske vinferier for ikke mye mer enn småpenger!

>> BILDER: Er dette romantisk nok for deg?

350 kroner tur/retur!

En tur til Moseldalen i Tyskland koster ikke mye. En rask titt på Reisbilligst.com viser at du kan få en tur/returreise til Frankfurt for drøyt 500 kroner i juli.


Det er nok en god ide å reise litt senere, for at vinen skal smake ekstra godt. En tilsvarende tur i september eller oktober får du for rundt utrolige 350 kroner tur/retur, skatter og avgifter inkludert. Ønsker du bare en helgetur er prisene naturligvis noe dyrere, men fortsatt godt under tusenlappen tur/retur.

Lettere tilgjengelig

Det er først de siste årene Moselområdet virkelig har åpnet seg for turister. For etter at Ryanair startet flygninger til Hahn, en nedlagt militærflyplass, er det blitt mye lettere og rimeligere å komme seg til dette tyske vindistriktet.

Det er mange måter å komme seg videre fra flyplassen til Moseldalen. Det finnes blant annet shuttlebusser og andre transportmuligheter som ikke trenger å koste stort. I tillegg er det greit å leie bil. Dette kan du gjøre på flyplassen, men det kan være lurt å sjekke tilbudene på forhånd. Har du bil er det selvfølgelig lettere å ta seg rundt til de forskjellige byene og bygdene i Moseldalen.

Trier er Tysklands eldste by.
Trier er Tysklands eldste by. Vis mer


Historiske Trier

I Moseldalen finner du det meste som trengs for noen rolige og opplevelsesrike dager på tur: søt vin, koselige gater, historisk sus og vakker natur. Vi har plukket ut noen av godbitene du finner i dette området av Tyskland.

Trier er antagelivis den mest kulturrike byen i Moselområdet. Denne romerske byen ble grunnlagt av keiser Augustus 15 år f.Kr og var engang kjent som "the 2nd Rome". Trier var hjemmet til mektige keisere og innflytelsesrike biskoper, som etterlot seg kulturelt viktige bygninger. Flere av bygningene er satt opp på UNESCOS verdensarvliste. Alt fra livsstil, smaken på vinen til de historiske bygningene er influert av det romerske samfunnet.

I slutten av juni feirer Trier Old Town Festival, og i midten av juli er tid for Triers feiring av Moselelven, -vinen og -dalen. I begynnelsen av august er det en stor vinfestival, og et par uker senere er det en stor feiring av byens romerske tradisjoner. Som i de fleste andre tyske byer, er det også et stort julemarked i Trier. Fullt program for året finner du her.

Tysk arkitektur i Bernkastel. Foto: Bernkastel.de
Tysk arkitektur i Bernkastel. Foto: Bernkastel.de Vis mer


Handelstorget i Bernkastel

Bernkastel er en stilfull by, kjent for sitt særpregede middelaldertorg, som er et godt eksempel på tysk arkitektur. I midten av juni er det middelaldermarked nettopp på dette torget. Et par måneder senere feires moselvinen i en stor vin- og gatefestival. I slutten av september kommer Moselelven til nytte når International Long Distanse Rowing Regatta arrangeres. Her finner du fullt program over hva som skjer i bernkastelområdet (oversatt til engelsk gjennom et oversettingsprogram).

Eventyrslottet våker over Cochem. Foto: Kim Jansson
Eventyrslottet våker over Cochem. Foto: Kim Jansson Vis mer


Koselige Cochem

I hjertet av Moseldalen ligger den sjarmfulle, lille vinbygden Cochem. Byen er kanskje mest kjent for det særpregede slottet Reichsburg som våker over dalen. For en ekstra stemningsfull opplevelse, ta en tur opp til det opplyste slottet om kvelden.

Selv om Cochem er en rolig by, arrangeres det nok av små og store fester hele året her. I juni er det tid for å ta fram vinen, da tyskerne ferier vinuke i Cochem. I august er det slottsfestival, og i november er det en storslått vinfestival i byen. På denne siden finner du full oversikt over årets begivenheter i Cochem.

>> Se bilder fra vakre Cochem og Moseldalen

Mye mer

Trier, Bernkastel og Cochem er bare tre av byene du finner i Moseldalen. Disse stedene kan til tider være turisttunge, så om du vil være litt mer for deg selv, kan det lønne seg å styre unna de største byene. Vil ha flere tips om opplevelser i denne regionen av Tyskland, ta en titt på denne nettsiden.Kilder: Tysk Turistbyrå, Jan Erik Hoel, Turistinformasjonene i Trier, Bernkastel-Kues og Cochem.