Tysk turoperatør tilbyr nudistfly

Frankfurt (NTB-Reuters): Tyske nudister kan til sommeren kaste klærne alt på flyet, men besetningen beholder av sikkerhetsgrunner sine klær på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den østtyske turoperatøren OssiUrlaub starter i juli en nudistrute fra Erfurt til det populære feriestedet Usedom ved Østersjøen.

For 499 euro, rundt 4.000 kroner, kan de reisende kaste klærne etter ombordstigning, mot at de kler på seg igjen før de forlater flyet.

- Jeg skulle gjerne ha tatt æren for denne ideen, men den kom faktisk fra en kunde, forteller direktør Enrico Hess i OssiUrlaub.

Tilbudet retter seg i første rekke mot nudister som skal på dagstur til kysten, selv om prisen er noe stiv.

- Jeg vet at det er dyrt, men flyet er lite og tar bare 55 passasjerer. Ingenting tilsier egentlig at det skal være dyrere selv om passasjerene er nakne, sier Hess.

Naturisme, eller fri kroppskultur (FKK) som det er kjent som i Tyskland, ble forbudt under nazistene. Etter krigen blomstret kulturen opp igjen, særlig i det daværende DDR.

- Det er FKK-hoteller der man kan vandre naken rundt både i restauranten og butikkene. For FKK-fans - ikke det at jeg er en av dem - så er ikke dette uvanlig, sier Hess.

- Men folk må ikke misforstå. Vi starter ikke opp noen swingerklubb i lufta, vi er en helt normal turoperatør, understreker han.

På nett: Offisielt forbund for FKK i Tyskland (DFK)