Tynn? Restaurant i London tilbyr gratis mat

Under London Fashion Week ser en trendy London-restaurant sitt snitt til å få ekstra PR, ved å tilby tynne modeller gratis måltider.

Modellene som arbeider som kleshengere under London Fashion Week skal nå ha en unnskyldning mindre for å hoppe over måltidene. Restauranten Bumpkin i trendy Notting Hill, tilbyr gratis mat til modeller med body mass index under 18. For å komme i betraktning for et gratismåltid må du altså for eksempel veie kun 58 kilo om du er 180 cm høy, eller 49 kilo om du er 165 cm høy.

- Om jeg kan anbefale en rett til en modell i størrelse null, så blir det en pai med purre, kylling og bacon; nok til å holde deg varm og energisk hele dagen, sier direktør Dariush Nejad i følge Reuters.


Restauranten Bumpkin er populær blant mange av Londons mest kjente personer, som for eksempel motedesigner Stella McCartney, regissør og Madonna-ektemann Guy Ritchie og tidligere popstjerne Simon le Bon og hans kone Yasmin.

Farlig undervekt

I fjor døde to anorektiske modeller fra Latin-Amerika, og under moteuken i Madrid ble det lagt ned forbud mot å benytte modeller med BMI under 18 på catwalken. En nypublisert undersøkelse viser også at de fleste syns fotomodeller er for tynne.

>> Slanker du deg? Fire av fem spurte i 45 land syns fotomodeller og kjendiser er for tynne.

>> Ville du fått gratis mat? Her kan du sjekke din BMI

Mer fra London