Tyggisen blir lovlig

Singapores myndigheter vil snart fjerne forbudet mot å tygge gummi, men restriksjoner vil det fortsatt være.

Innbyggere og tilreisende til Singapore vil snart kunne tygge gummi helt lovlig. I alle fall om det er riktig type tyggegummi.

Tyggisrevolusjon i Singapore.
Tyggisrevolusjon i Singapore. Vis mer

Skroll ned for mer.


Myndighetene i Singapore vil snart tillate bruk og salg av visse typer tyggegummi. Nå er det totalforbud mot de smakfulle klysene i miniputtstaten, og det har det vært siden 1992. Argumentene mot godteriene har vært forsøpling av offentlige områder. Men snart skal du kunne kjøpe tyggegummi på apoteker i Singapore.

Dentalhygiene

Det måtte helseargumenter til for å få Singapores myndigheter til å lette på forbudet. Tyggegummi som hjelper tann- og munnhygiene kan selges uten resept på byens apoteker. Sukkerfrie og "terapeutiske" tyggiser kan derfor bli tilgjengelige i Singapore fra slutten av 2003. Beslutningen er ikke bare helsebasert; en frihandelsavtale mellom USA og Singapore ligger og ulmer i bakgrunnen for de nye reglene.

  • Få også med deg Singapores nye tiltak for å belønne byens beste toaletter.
  • Verktøy for reiselyst


    Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.