Tusenfryds nye ansiktsløftning

Med akselerasjon raskere enn en Formel1-bil, byr Tusenfryds nye SpeedMonster på kjakestrekk og geléknekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenfryds nye ansiktsløftning

  1. BILDESPESIAL SpeedMonster
  2. Ekspertens vurdering


Den er et ganske imponerende og prangende syn, der den krøller seg rundt rulletrappen på vei inn i Tusenfryd. Ifølge fornøyelsesparkens representanter, skal SpeedMonster også være en av Europas hotteste fartsopplevelser.

Ikke mange holder maska i utskytningen.
Ikke mange holder maska i utskytningen. Vis mer


- Ikke spis eller drikk noe særlig før dere tar den første prøveturen, sier parktante og sjef Linda Bernander Silseth under brifingen til parkens nye hovedattraksjon.

Personlig har jeg aldri hatt noe problem med fartsfylte opplevelser. Hvor spennede kan en berg- og dalbane virkelig være når du har rundet 25. For barna sin del vil det helt sikkert være en hit ...

Banen er bygget rundt temaet racerbil, og består av to tog med 12 seteplasser. Med 6.000 hestekrefter under "panseret", er det mektige krefter som skal sparke oss i gang som en slags katapult og sende oss rundt resten av traseén.

Spenningen øker betraktelig når du står stille og venter på å bli skutt ut av noe du ikke vet helt hvordan fungerer eller har hørt noe om tidligere.

... Og plutselig får vi støtet i ryggen ... Det er som om ansiktet ditt blir liggende igjen ved start. Etter den forholdsvis flate utskytningsfasen, bærer det rett opp en bakke før vi blir vridd inn i en loop.

image: Tusenfryds nye ansiktsløftning


Deretter har jeg ikke så stor oversikt på hva som skjer, men tar meg selv i å ha munnen åpen til enhver tid. Om det er på grunn av tyngdekraften eller simpelten fornøyelse, rekker jeg ikke å tenke så mye på før stopp.

Resten av ferden blir vi slynget i alle retninger, og flere ganger tror jeg at vi skal skru en helt annen vei enn det vi faktisk gjør. 70 sekunder senere stopper ferden opp. Det gir akkurat den motsatte følelsen av å ta av, og det er en betryggelse å kjenne at ansiktet blir klasket på plass igjen.

I etterkant finner jeg ut at jeg har vært vektløs hele syv ganger, tatt tre loop-runder rundt rulletrappa og har hatt 4 G på kroppen i de tøffeste svingene.

Med litt gelé i knærne, trekker jeg fort tilbake tankene om at berg- og dalbaner kun er for barn. Dette var ganske rått.

>> Les Europas største berg- og dalbaneeksperts bedømming av SpeedMonster her

>> Se vår bildespesial fra banen her ...